Zrenjanin-Viši javni tužilac u Zrenjaninu  podigao je optužnicu  protiv okrivljenog J.M. iz naseljenog mesta u blizini Zrenjanina.

Postoji opravdana sumnja da je J. M. dana 16.04.2020. godine u Čenti lišio života oštećenog S.P., tako što je nakon verbalne rasprave, oštećenog udario pesnicom u predelu lica, nakon čega je isti pao na tlo, da bi ga okrivljeni ponovo udario pesnicom u glavu, podigao ga i izbacio iz kuće koja je u vlasništvu trećeg lica, a kako je oštećeni lupao na vrata, okrivljeni je otvorio vrata i zadao još jedan udarac oštećenom u predelu glave, nakon čega je izašao u dvorište i nastavio da ga udara rukama po glavi i telu, usled čega je oštećeni izgubio svest i pao leđima na tlo, pa ga je šutnuo nogom u predelu vrata i glave, a kada se oštećeni osvestio, okrivljeni ga je fizičkom snagom odvukao do neobezbeđenog bunara u dvorištu, dubine 8 metara, ispunjen fekalnom vodom, te ga je bacio u bunar, čime bi izvršio krivično delo ubistvo iz čl.113 KZ. Okrivljeni se nalazi u pritvoru.

Navedena optužnica je potvrđena od strane Višeg suda u Zrenjaninu, ali rešenje o potvrđivanju optužnice još uvek nije pravnosnažno.