Muška vokalna grupa Pannonica obeležava svoju prvu pevačku godinu novim spotom. 

Spot pogledajte OVDE

Na muzičkoj sceni našeg grada, koji je poznat po dobrom horskom zvuku i odličnoj reputaciji ansambala koji neguju ovaj vid vokalne umetnosti, već godinu dana postoji i uspešno radi Muška vokalna grupa „Pannonica“. Ovaj muški oktet čine iskusni pevači poznatih zrenjaninskih horova „Josif Marinković“, „Koča Kolarov“ i „Pannonica“ koji ljubav prema zajedničkom pevanju i druženju kroz muziku neguju već godinama. Svoju prvu godišnjicu obeležili su snimanjem novog spota sa pesmom „Kad si bila mala Mare“.

O njihovom dosadašnjem radu i daljim planovima za naš portal dala je izjavu njihov dirigent Zorica Kozlovački: „ Sa nevericom shvatam da je prošlo godinu dana našeg zajedničkog rada i druženja i istovremeno sam ponosna na rezultate koje smo u ovako teškoj i turbulentnoj godini uspeli da ostvarimo. Kontinuitet u radu i to je naš najveći uspeh. Ogromno zadovoljstvo mi pričinjavaju naše probe, jer su svi pevači izuzetno posvećeni našim zajedničkim ciljevima, probama i uvežbavanju programa. Pevanje „a kapela“ ( bez pratnje instrumenata) je izuzetno zahtevno u malom ansamblu i potreban je veliki talenat, muzikalnost i koncentracija, što oni imaju. Naš repertoar se stalno proširuje kvalitetnim kompozicijama i pevamo ono što nam se dopada. Najviše uživamo u strogradskim i klapskim pesmama, a volimo i da zapevamo makedonske i crnačke duhovne pesme. Imamo ogromnu sreću da su nam svoje izvrsne aranžmane ustupili naši sugrađani Mirko Jankov i Saša Vrabac i sa velikom radošću ih izvodimo. Nailazimo na pozitivne reakcije publike pri svakom nastupu, što nam daje motivaciju za dalji trud. Ovaj spot je jedno divno iskustvo za nas i od srca se zahvaljujemo svima koji su doprineli da se on ostvari. Snimateljima i montažerima videa Đuli Feldeši, Dušanu Udicki i Milanu Jovanoviću i Milanu Milanovu i Stefanu Nikoliću koji su se pobrinuli za kvalitetnu zvučnu podlogu. Snimljen je na našem „panonskom moru“ – Tisi, na brodu našeg člana Milivoja Adamova.“

Muška vokalna grupa „Pannonica“ planira da u septembru organizuje zajednički koncert sa Vokalnim kvartetom „Vita Brevis“ i gostima u Zrenjaninu a potom učestvuje na 7. Međunarodnom festivalu horova i vokalnih ansambala u Herceg Novom i Horskom festivalu „Slobodan Bursać“ u našem gradu.

Do sada su uspešno nastupili na 7. Horskom Festivalu Slobodan Bursać, 10. Međunarodnom festivalu horova „Černomorski zvuci“, Balčik, Bugarska, u emisiji „Šarenica“ RTS 1, manifestaciji  „Banatska bajka – leto u gradskoj bašti“ Zrenjanin. Posebno su ponosni na osvojenoj srebrnoj i zlatnoj medalji na 19. i 20. Horskom festivalu “Majske muzičke svečanosti” u Bijeljini.

U Muškoj vokalnoj grupi Pannonica pevaju: Prvi tenor i solista: Milivoj Adamov

Drugi tenor: Goran Mišković i Zvonko Romac. Bariton: Milan Jokić, Robert Hodžić i Zlatibor Stamenković. Bas: Vladimir Tomić, Aleksandar Milas i Milan Milanov