Zrenjanin- Lutkarska scena NP „Toša Jovanović“ igra u subotu, 3. oktobra, u 11 časova u velikoj sali, komad Predraga BJELOŠEVIĆA „JEŽEVA KUĆICA”, po motivima poeme Branka ĆOPIĆA, u režiji Lilijane IVANOVIĆ, koja je adaptirala autorov tekst i napisala tekstove songova. Cena karte je 150 dinara, a broj mesta u sali je ograničen.

Za kreaciju lutaka i scenografiju angažovana je naša Blagovesta VASILEVA, dok je muziku komponovao svestrani zrenjaninski glumac-lutkar Danilo MIHNJEVIĆ
Razigranu glumačku družinu u ovoj predstavi čine: Tatjana BARAĆ (Ježurka), Kristian KARDOŠ (Zec), Olgica TRBOJEVIĆ KOSTIĆ (Lisica), Andrija POŠA (Vuk), Miroslav MAĆOŠ (Medved), Snežana POPOV (Divlja svinja).
Inspicijent i sufler je Aleksandra ŠALAMON

A šta nam to rediteljka predstave Lilijana Ivanović poručuje iz svoje beležnice:
Pre mnogo godina, gostujući u jednoj dečijoj emisiji na televiziji, pisac Branko Ćopić pričao je o tome kako je nastala Ježeva kućica…
Kao dečak desetogodišnjak, u mojim rodnim Hašanima, u Bosni, imao sam neobičnog ljubimca. Ne mogu ga nazvati kućnim ljubimcem, jer on u kuću nije ulazio. Živeo je u jednom žbunu u našem dvorištu i retko izlazio preko dana. Noć je bila njegovo vreme. Moj ljubimac je bio mali jež, koga sam, od milošte, prozvao Majuško, pričao je pisac. Mnogo sam voleo Majuška i ljutio sam se na ukućane kad bi me uveče terali u kuću, a ja sam želeo da čekam da majuško izađe iz svog skrovišta. Mnogo sam voleo Majuška i bio sam veoma nesrećan kad je, jednog dana, nestao iz našeg dvorišta i nikad se više nije vratio. Kasnije, kad sam već postao poznat pisac, rešio sam da deci ispričam priču o mom Majušku. Tako je nastala Ježeva kućica. Nadam se da će deca voleti Ježurku iz knjige, kao što sam ja voleo svog Majuška, završio je priču pisac“.

Ovo je prva repriza posle uspešne premijere 23. septembra i prva predstava koja se igra u pozorištu nakon uvođenja zaštitnih epidemioloških mera.