Zrenjanin- Pored redovnog uređenja grobalja, ova nedelja posvećena je vanrednom sređivanju istih, pred predstojeći praznik zadušnice (Miholjske), koji se obeležava u subotu 10. oktobra.

 

„To je dan posvećen pokojnicima, kada građani posećuju grobove svojih najmilijih, sećaju ih se i mole za njihove duše. Aktivnosti radnika JKP „Čistoća i zelenilo“ su bazirane na košenju zelenih površina, čišćenju trotoara, uređenju grobnih mesta i prostora oko istih, čišćenju ivičnjaka, orezivanju stabala, krčenju rastinja i uklanjanju divljih deponija. Takođe, građani u našim cvećarama ‚‚Jasmin‘‘ (Svetosavska br. 2), ‚‚Narcis‘‘ (Bratstva-Jedinstva br. 33A, Mužlja) i ‚‚Orhideja‘‘ (Centralno groblje), tim povodom mogu pronaći širok asortiman buketa, ikebana, rezanog i saksijskog cveć“, rekla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

 

 

Radno vreme cvećare ‚‚Jasmin‘‘, u subotu je od 8 do 20 časova, a cvećara ‚‚Orhideja‘‘ i ‚‚Narcis‘‘ od 8 do 15 časova. Kontakt telefoni: 064/811-68-98, 023/536-772 i 023/600-792.