Zrenjanin- Povodom manifestacije „Dečja nedelja“, koja se obeležava od 5. do 10. oktobra 2020. godine, pozivamo naše najmlađe posetioce da učestvuju   u likovnoj radionici „Uvek mi je lepo u Muzeju!“ i tim putem kreiraju Dečju knjigu utisaka o Narodnom muzeju Zrenjanin.

Vaši mališani će se setiti koji je to bio događaj, predmet ili ambijent koji su zapamtili tokom jedne posete Muzeju u proteklom periodu i to predstaviti jednim crtežom. Isto tako, pozivamo vas da zajedno posetite Muzej i podsetite se kakva se sve blaga iz prošlosti kriju u njemu!

Svoj crtež možete nacrtati u Muzeju ili kod kuće. Molimo vas da ispod crteža, u jednoj rečenici napišete šta vam je najveći utisak ili sećanje na posetu Muzeju, a na poleđini crteža napišete svoje ime, prezime i uzrast. Okviran uzrast učesnika čije radove očekujemo je od 5 do 12 godina. Svi radovi će biti sačuvani i uvršteni u knjigu utisaka.

Počev od 5. oktobra 2020. godine, sto i pribor za crtanje biće postavljeni u hodniku na drugom spratu Muzeja. Za one koji će crtati kod kuće, molimo vas da dimenzije crteža budu polovina bloka 5, ili okvirno 20×29 cm,   kako bi svi radovi bili istih dimenzija za našu buduću Knjigu. Radno vreme Muzeja je radnim danima od 8:30 do 19h, subotom od 8:30 do 12:30h. Molimo vas da tokom individualne posete Muzeju, primenjujete mere zaštite u vidu nošenja maske i održavanja distance.

Očekujemo vaše kreativne radove do 2. novembra 2020. godine. Crtež možete ostaviti u Muzeju, doneti ga lično ili poslati poštom (Narodni muzej Zrenjanin, Subotićeva 1, 23000 Zrenjanin „Za dečju knjigu utisaka“).