Vesti- Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela niz zaključaka o pribavljanju medicinske opreme u javnu svojinu AP Vojvodine za potrebe više instituta, opštih i specijalnih bolnica, domova zdravlja i zavoda za javno zdravlje u Vojvodini.

Za potrebe Opšte bolnice „Đorđe Joanović” u Zrenjaninu pribavlja se sistem za digitalizaciju RTG aparata, vredan šest miliona dinara.

Na današnjoj sednici je za vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice „Đorđe Joanović” u Zrenjaninu, imenovan dr Igor Kitaresku, doktor medicine, specijalista interne medicine – kardiologije.

Između ostalog, donet je zaključak o pribavljanju u javnu svojinu medicinske opreme u vrednosti do 27 miliona dinara za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine. Institutu će biti nabavljen aplikator za brahiterapiju, kao i portabilni ultrazvučni aparat za potrebe Odeljenja za anesteziju, intenzivnu terapiju i negu.

Za Opštu bolnicu u Vrbasu u javnu svojinu AP Vojvodine pribavlja se ultrazvučni aparat – sistem sa aplikacijama za pregled abdomena i mekih površinskih tkiva i vaskulara s tri UZ sonde i printerom, čija je vrednost 13,5 miliona dinara.

Medicinska oprema – analogni RTG aparat s podnim nosačem cevi i dodatnom opremom i CR sistemom, u vrednosti od 6,6 miliona dinara, pribavlja se za potrebe Doma zdravlja Kula. Za Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici biće nabavljen operacioni sto za potrebe grudne hirurgije, vredan 6,2 miliona.