Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga, dve sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a dva lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 320.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, nepropisne radnje vozilom – jedna i nedržanja potrebnog odstojanja – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 16 učesnika u saobraćaju i izdato je 115 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, od toga, 3 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.