Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa predstavnicima kineske kompanije „China Shandong International Economic“, koju je predvodio direktor ogranka kompanije Džang Điančo.

Na sastanku u Pokrajinskoj vladi bilo je reči o projektu izgradnje auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, koji će realizovati ova kineska kompanija, kao i o mogućnostima saradnje na novim infrastrukturnim projektima.

 

Predsednik Mirović ocenio je da je reč o jednoj od najvećih kineskih kompanija u oblasti građevine, koja je do sada realizovala projekte u našoj zemlji poštujući sve rokove, istakavši da je na taj način stekla značajne reference za realizaciju tog velikog poduhvata.

„Izgradnja ovog auto-puta je od ogromne važnosti za Vojvodinu i celu našu zemlju. Na taj način povezaćemo Beograd, Zrenjanin i Novi Sad i stvoriti uslove da mnoge industrijske zone dobiju dodatnu vrednost, što je veoma značajno za sve građane“, rekao je predsednik Mirović.

Sagovornici su se saglasili da će sve strane na ovom projektu uložiti napore kako bi što pre zajednički došli do cilja.

Džang Điančo je u razgovoru istakao da će kineska kompanija u najkraćem roku završiti projektno-tehničku dokumentaciju, kako bi što pre počeli pripremni radovi na realizaciji ovog projekta. On je izrazio očekivanje da će saradnja na svim nivoima biti produktivna.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.

Izvor:www.vojvodina.gov.rs