Teren za mali fudbal sa veštačkom travom na fudbalskom stadionu “Lehel” u Mužlji svečano je danas predat sportistima. Podizanje terena sa najsavremenijom veštačkom podlogom dimenzija 42 x 22 metra finansijski je pomogao FK “TSC” u iznosu od 60.000 EUR, dok su Grad Zrenjanin i Gradska uprava obezbedili logističku pomoć u izdavanju potrebnih dozvola i podršku u toku izgradnje terena.

Izgradnja  terena sa veštačkom travom  rezultat je protokola o sportskoj saradnji između FK “Lehel” iz Mužlje i FK “TSC” iz Bačke Topole, potpisanog u Bačkoj Topoli, 1. oktobra ove godine.

.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i zamenik gradonačelnika Saša Santovac danas su zajedno sa predsednikom FK “Lehel” iz Mužlje Vaci Mihaljom i marketing menadžerom FK “TSC” iz Bačke Topole Telđeši Hubom presecanjem vrpce  otvorili teren za mali fudbal sa veštačkom travom, na fudbalskom stadionu “Lehel” u Mužlji.

Svečanosti su prisustvovali i Janoš Puškaš direktor Pedagoškog zavoda Vojvodine, Jožef Stojko član Gradskog veća Grada Zrenjanina i Vukosava Đapić Atanacković generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina.

„Cilj uspostavljene sportske saradnje jeste omasovljenje fudbalskog sporta i stvaranje što boljih uslova za bavljenje fudbalom na teritoriji cele Vojvodine, posebno na mestima na kojima se vidi da ima interesa za međusobnu saradnju i gde se mladi bave fudbalom“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i podsetio da su Mužlja i FK “Lehel” sredina u kojoj se mnogo dece bavi sportom, a fudbal je najmasovniji i najpopularniji, ne samo u toj sredini već i na celoj teritoriji grada.

U Fudbalskom klubu “Lehel” trenira preko 130 dece uzrasta mlađeg od 18 godina.

„Kao što Grad Zrenjanin ističe odličnu saradnju s nacionalnim sportskim savezima, zahvaljujući kojoj se unapređuju uslovi za bavljenje sportom i fizičkom kulturom u našoj sredini, isto tako nas raduje kada kvalitetnu sportsku saradnju ostvaruju dva kluba. Ovaj teren sa veštačkom travom plod je jedne takve saradnje i zahvaljujući njemu rešava se osnovni problem koji imaju škole fudbala, a to je nedostatak prostora za trening“, rekao  je Salapura i istakao da u Zrenjaninu ima 30 registrovanih fudbalskih kolektiva  sa preko 2500 fudbalera.

„U samom gradu imamo šest fudbalskih škola koje se bave decom mlađeg uzrasta, a posebno ističemo činjenicu da imamo preko 40 travnatih fudbalskih terena. To dokazuje da je fudbal najmasovniji i najorganizovaniji sport u našem gradu. Nedostaje mu samo jedan, ali značajan teren, na kom se ispisivala fudbalska istorija u ovom gradu – teren stadiona u Karađorđevom parku. Ove godine, zbog situacije s koronavirusom, nismo uspeli da realizujemo drugu fazu rekonstrukcije našeg Gradskog stadiona, odnosno revitalizaciju fudbalskog terena, ali se nadamo i učinićemo napore da, u narednoj godini, kada postajemo Evropski grad sporta, obnovimo i taj teren”,  rekao je Salapura.

Nakon otvaranja terena  prijateljsku utakmicu odigrali su mališani FK “Lehel” i FK “TSC” 2012/2013. godište.