Pokrajinska vlada usvojila predlog budžeta u visini od 75,2 milijarde dinara

 

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Pokrajinska vlada je na sednici usvojila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2021. godinu, kojim se obim pokrajinskog budžeta utvrđuje u visini od 75,2 milijarde dinara.

Fiskalni deficit projektovan je u iznosu od 2,4 milijarde dinara, odnosno 3,4 odsto ukupnih prihoda.

Projektovani budžet za 2021. godinu pokazuje da su prioriteti Pokrajinske vlade u novom mandatu ekonomska i razvojna politika, zaštita životne sredine, kultura i informisanje, poljoprivreda i ruralni razvoj, kao i zdravstvo.

Budžetom za narednu godinu za kapitalna ulaganja predviđa se 15,1 milijarda dinara.

Među najznačajnijim novim ulaganjima u 2021. godini jesu obnova i izgradnja objekata u okviru kompleksa Doma za duševno obolela lica u Čurugu, izgradnja automatskog sistema odbrane od grada na teritoriji Raketnog centra Bajša i Samoš. Planirana je i izgradnja objekta Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu i Doma kulture u Ravnom Selu.

U novoj budžetskoj godini predviđena su izdvajanja za započete važne projekte kao što su Kamenica 3 sa PET centrom, automatski sistem odbrane od grada na teritoriji Raketnog centra Fruška gora, prečistači otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, rekonstrukcija i izgradnja kompleksa dvorca „Hertelendi”.

Biće nastavljena ulaganja u jačanje infrastrukture zdravstva, nabavka sanitetskih, dijaliznih i ostalih vozila za potrebe zdravstvenog sistema, rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici, ulaganje u infrastrukturu i opremanje obrazovnih ustanova, te u zaštitu kulturnog nasleđa Sremskih Karlovaca.

Sredstva su obezbeđena i za nastavak mera demografske i socijalne politike, agrarni i ruralni razvoj, kao i razvoj turističkog potencijala i za podsticaje preduzetništvu.

U novom budžetu planirana su i sredstva za širi delokrug rada Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica AP Vojvodine, koji prerasta u Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju u region.

Izvor:www.vojvodina.gov.rs

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap