Politika- Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, epidemiološka situacija u Zrenjaninu itekako je ozbiljna i naš grad nalazi se na trećem mestu po broju registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini, odmah iza Novog Sada i Pančeva.

„Neophodno je preduzeti dodatne korake, kako bi se sačuvali zdravstveni radnici koji su već i sami na izmaku snaga jer mesecima čine čuda i sa minimalnim ili nedovoljnim resursima spašavaju živote. Kada se razboli barem 20 lekara, 80 medicinskih sestara i tehničara i 20 pripadnika nemedicinskog osoblja, jasno je da reakcija mora biti brza. S druge strane, nije dovoljno učinjeno ni za građane jer je apsolutno neprihvatljivo da bolesni ljudi, sa upalom pluća, stoje satima napolju, na vetru i hladnoći, bez ikakvog zaklona, da nemamo dovoljno testova i da oni koji ne žive u gradu moraju da brinu da li će, kako i kada imati pristup lekovima,“ izjavila je v.d. predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu Alisa Kockar.

Pred odbornicima će se vrlo brzo naći predlog budžeta za narednu godinu i zrenjaninske demokrate apeluju na aktuelni saziv Skupštine da planiranju pristupe ozbiljno i sistematično, kao i da na prvo mesto stave opšti interes.

„Vrlo je važno da budžet za 2021. godinu bude takav da odgovara realnim potrebama građana Zrenjanina i da se, pored rešavanja životnih pitanja koja muče naše sugrađane već godinama, poput pijaće vode i infrastrukturnih ulaganja, kroz novi budžet vidi jasna strategija pomoći za borbu protiv epidemije i za prevazilaženje njenih posledica. Tu, pre svega, mislim na zdravstvo, za koje su planirani izdaci već godinama unazad sramotno mali, ali i školstvo i pomoć građanima koji su pretrpeli velike finansijske gubitke,“ zaključila je Alisa Kockar.