Zrenjanin-Praznici nam stižu i u JKP  „Čistoća i zelenilo“ uveliko  je počela prodaja novogodišnjih jelki.
Rasadnik  već dugi niz godina raspolaže sa više vrsta zimzelenog drveća, koje smo navikli da vidimo ukrašene u našim domovima, poslovnim prostorijama ili ulicama.
 
Cene novogodišnjih jelki su vrlo povoljne ( 1.300,00 dinara i 1.600,00 dinara), dok je cena Pančićeve omorike 1.430,00 dinara.
„U „Čistoćinom“ Rasadniku, jelke se prodaju isključivo sa busenom i svaki kupac prilikom kupovine dobiće najstručnije savete o njenom čuvanju i negovanju tokom praznika, a isto tako neće izostati saveti kako da posle praznika jelku zasade u svom dvorištu, kako bi izrasla u veliko i lepo drvo u kom će naši kupci uživati dugi niz godina. Da bi se jelka sačuvala u kućnim uslovima i kasnije uspešno zasadila, preporučuje se da se busen jelke, koja se inače drži u toploj prostoriji, svaki treći dan blago zalije odstojalom vodom kao i da se orošavaju četine (iglice), da ne bi dehidrirale. Nakon praznika, jelku treba preneti u hladnije prostorije, kako bi se adaptirala, a posle par dana je zasaditi na pripremljeno mesto u bašti na dubini busena“, rekla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.
  • Sve dodatne informacije u vezi kupovine jelki, zainteresovani građani mogu dobiti putem kontakt telefona 023/562-107 ili u samom rasadniku.

 

  • Radno vreme: radnim danima u periodu od 7 do 15 časova, kada se vrši i prodaja. Prodaja se ne vrši vikendom.
  • Rasadnik JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin se nalazi u ulici Radnička bb, naselje Šumica.