Gradu Zrenjaninu odobrena pokrajinska sredstva u iznosu 3,4 miliona dinara, za sufinansiranje dva projekta iz oblasti bezbednosti saobraćaja

Jelena Travar Miljević, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, juče je u Novom sadu potpisala ugovore o dodeli finansijskih sredstava u ukupnom iznosu od 3,4 miliona dinara, za sufinansiranje dva projekta iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Zrenjanin je na javnom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dobio 400.000 dinara za projekat usporavanja saobraćaja na raskrsnicama ulica Elemirski drum i Vojvođanske, Železničke i Elemirskog reda, i Patrijarha Pavla i Veselina Masleše, sve tri na teritoriji MZ “Žarko Zrenjanin”, kao i tri miliona dinara za postavljanje svetlosne saobraćajne signalizacije na raskrsnici ulica Ive Lole Ribara i Žarka Zrenjanina u naseljenom mestu Lazarevo. Ukupna vrednost projekta u Lazarevu je oko 4,7 miliona dinara, a ostatak će obezbediti Grad Zrenjanin. Projekat usporavanja saobraćaja na tri pomenute raskrsnice u ukupnoj je vrednosti od 1.074.387 dinara i u ovom slučaju nedostajuća sredstva obezbediće se iz budžeta grada.

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Ognjen Bjelić, dodelio je juče ugovore u ukupnom iznosu od 46,1 miliona dinara za sufinansiranje 41 projekta iz oblasti bezbednosti saobraćaja u 26 gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine. Za bespovratna sredstva, na konkursu koji je raspisan 27. novembra ove godine, jedinice lokalne samouprave su mogle da kandiduju projekte namenjene usporavanju saobraćaja u zonama škola, zatim za postavljanje brzinskih displeja u zonama škola, usporavanje saobraćaja pri ulasku u naseljeno mesto i postavljanje semafora.

Prioritet Pokrajinskog sekretarijata je povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, a naročito dece, te će u narednom periodu nastojati da se urede sve zone škola na teritoriji Vojvodine. Po ovom konkursu su dodeljena sredstva za uređenje 39 zona škola saobraćajnom signalizacijom i tehničkim sredstvima i uređenje još 26 zona škola postavljanjem brzinomera. Značajna sredstva od približno dvadeset miliona dinara su dodeljena za postavljanje sedam semafora. Takođe, deo novca dodeljen je i za projekte koji se odnose na usporavanje saobraćaja pri ulasku u naseljena mesta i u zonama usporenog saobraćaja.