Zrenjanin- Zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoran Tasić zajedno sa načelnicom Srednjobanatskog upravnog okruga Snežanom Vučurević i gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom obišao je danas punktove za održavanje državnih puteva JP „Putevi Srbije“ i zimske službe preduzeća „Eko gradnja“ za održavanje lokalnih  puteva prvog i drugog stepena prioriteta na teritoriji Grada Zrenjanina.

.
Neposredno pred obilazak punkta  zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoran Tasić održao je radni sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina, načelnicom Srednjobanatskog okruga, zamenikom gradonačelnika Sašom Santovcem  i načelnikom Odeljenja za privredu Gradske uprave Goranom Kravarušićem.
Svrha ovog obilaska je bio uvid u stanje spremnosti zimske službe za održavanje puteva II reda, kao i koordinacija rada na obezbeđivanju nesmetanog rada zimske službe na svim putnim pravcima na teritoriji AP Vojvodine.
„Zadatak Pokrajinske vlade i sekretarijata kom pripadam jeste akcija sihronizacije lokalnih i državnih punktova Zimske službe, pokušavamo da zajedničkim snagama pokušamo da uradimo sadejstvo između  jednih i drugih punkotva i ne dođemo u situaciju da nas sneg iznenadi. Ono što sam proteklih dva dana video  je na zavidnom nivou. Grad Zrenjanin je spreman ne samo za  prvi i drugi stepen, kada govorimo o angažovanju mehanizacije za čišćenje snega, već  je to i treći i četvrti stepen što govori o ozbiljnosti  rada lokalne samouprave“, rekao je zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoran Tasić i istakao veliko zadovoljstvo da su putari u Srednjobanatskom okrugu apsolutno spremni za sneg.
„Tokom dva dana posete zamenika pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zorana Tasića obišli smo punktove Zimskih službi kako državnih tako i lokalnih puteva. Možemo reći da su zimske službe spremne,  da je sva raspoloživa mehanizacija u funkciji, da ima dovoljno zaliha soli i rizle, kao i dovoljan broj radnika s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju. Veoma je važna  koordinacija svih zimskih  službi u cilju efikasnijeg blagovremenog delovanja i samim tim stvaranje veće bezbednosti na putevima.  Prvi sneg je bio i nije bilo problema, nadamo se  da će tako biti i u narednom periodu“, rekla je Snežana Vučurević načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga.
Pored posete zimskim punktovima gde smo se uverili da je sve organizovano na najvišem nivu i da su dobro odgovorili na prvi veći sneg koji je pao u našem gradu.  Na današnjem  sastanku smo konstatovali da Zrenjanin ima najveću teritoriju od svih lokalnih samouprava u Vojvodini sa putnom i saobraćajnom infrastrukturom  i u tom smislu smo već preduzeli korake u unapređenju saobraćajne infrastrukture, odnosno izrade projektno tehničke dokumentacije. Od  Sekretarijata smo  dobili blizu četiri miliona dinara i zajedno sa našim sredstvima pokušaćemo  da unapredimo saobraćaj na nekim problematičnim raskrsnicama u našem gradu“, rekao je gradonačelni Zrenjanina Simo Salapura.