Zrenjanin- Najveći punkt za vakcinaciju u Zrenjaninu, ujedno i prvi van zdravstvenog sistema Doma zdravlja, biće otvoren u sredu, 27. januara, u sportskoj hali “Medison” – najavio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, istakavši da raste interesovanje za vakcinaciju i da se ukazala potreba za otvaranjem ovog punkta.

On je danas, zajedno sa članom Gradskog veća dr Miletom Kovačevićem, predstavnicima Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” i Javne ustanove “Sportski objekti”, obišao halu “Medison”, gde su u toku pripreme za otvaranje punkta za vakcinaciju.

Ovaj prostor dobio je prednost u odnosu na “Kristalnu dvoranu” zbog lakše interne komunikacije i prilaza parketu, gde će se obavljati vakcinacija, kako bi se, prvenstveno zbog starijih sugrađana, izbegla stepeništa i šetnja holovima i hodnicima ispod tribina, kao i da se ne bi odlagali sportski događaji. U “Medisonu” se priprema šest odvojenih prostora za pregled pacijenata i vakcinaciju i danas je utvrđen njihov raspored u samoj hali.

Gradonačelnik je dodao i da će Grad Zrenjanin, u saradnji sa Domom zdravlja i “Sportskim objektima” obezbediti svu neophodnu opremu za punkt u “Medisonu” i još jednom apelovao na sugrađane da se prijave za vakcinaciju i time na najbolji mogući način zaštite sebe i druge od širenja epidemije.

Kako je saopšteno u Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin, do danas je u tu ustanovu dopremljeno ukupno 3915 doza vakcina – 225 proizvođača “Fajzer” i 3690 proizvođača “Sinofarm”. Poslednja isporuka bila je sinoć, kada je stiglo 1800 doza vakcina, od kojih je zrenjaninskom Domu zdravlja odmah podeljeno 690.

Juče je vakcinisano 484 naših sugrađana, a danas 456, na punktovima u bivšoj Specijalističkoj poliklinici i IX zdravstvenoj stanici Doma zdravlja, na Bagljašu. Od početka imunizacije, vakcinisano je više od 1800 naših sugrađana.