Zrenjanin- Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, osnivač Instituta za ženski sport i selektorka košarkaške reprezentacije Cpbije Marina Maljković i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković potpisali su danas u Gradskoj kući Protokol o saradnji, baziran na zajedničkoj potrebi da se devojčicama predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta obezbedi besplatno bavljenje sportom na teritoriji Grada Zrenjanina, i to u tri sportske discipline – košarci, gimnastici i džudou.

Kako je istakao gradonačelnik Salapura, potpisivanjem ovog dokumenta stvaraju se dodatni uslovi za razvoj i afirmaciju ženskog sporta u Zrenjaninu, kao i da će saradnja s Institutom za ženski sport biti deo projekta “Evropski grad sporta 2021”.

– Podsetiću da je Zrenjanin na svim Olimpijskim igrama od 2000. godine imao sportistkinje iz naše sredine, i da su dobro poznata imena Ivane Španović, Miroslave Najdanovski, Jovane Brakočević, Maje Ognjenović, Brižitke Molnar, Vukosave Đapić, imena koja treba da budu uzor i pozitivan primer svim devojčicama koje žele da se bave sportom. Ne samo to, kada kažemo sport, mislimo ne samo na rezulat, već i na zdrave životne stilove, promociju svega što je bitno za razvoj devojčica, kojih je mnogo u našem gradu i koje imaju želju da se bave sportom – rekao je gradonačelnik i dodao da je Zrenjanin prvi grad partner Instituta za ženski sport i da će već od 1. marta krenuti besplatne aktivnosti.

Izvor:zrenjanin.rs