AKADEMIJA BAMBI U POSETI PARTIZANU

Sport- Najmlađi fudbaleri Akademije „Bambi“ danas su posetili  FK Partizan gde su sa četiri generacije, u sklopu saradnje ova dve škole fudbala,  odigrali prijateljske mečeve.

Na stadionu ih je dočekao Zoran „Bambi“ Tošić, predsenik Akademije Bambi, bivši igrač Partizana i reprezentacije, koji ih je  poveo u obilazak stadiona. Ovom prilikom najmlađi fudbaleri Akademije Bambi upoznali su se sa bogatom istorijom kluba iz „Humske“ i iskoristili priliku da se slikaju sa „Bambijem“.

“ Od 2013. imamo potpisan sporazum o saradnji sa FK „Partizan“ i za to vreme dosta igrača koji su ponikli kod nas u akademiji su sada već stigli do prvog tima, kao što su mladi Knežević i Arambašić. Trudimo se da bar jednom godišnje odigramo prijateljsku utakmicu sa crno-belima i to će mo uraditi danas sa četiri generacije dece rođene 2010, 2011, 2012 i 2013. godine. Pre odigravanja prijateljskih utakmica obišli smo stadion JNA, gde nas je  dočekao  Zoran  Tošić. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti  koje sprovodimo sa Partizanom tokom svih ovih godina,  ali takođe imamo veoma dobru razmenu na nivou struke i naši su treneri često gosti Partizanove škole.

Mnogo igrača iz naše škole fudbala, pored gore pomenutih, su u Partizanu, među njima je i Dušan Došlov rođen 2006. godine,  koji u svojoj generaciji ima zavidnu ulogu u timu. Mnogi drugi igrači su interesantni Partizanu, ali mi imamo sporazum i dogovor  da deca pre kraja osnovne škole nemaju potrebu da menjaju sredinu i odlaze  za Beograd nego da  kroz prijateljske utakmice i gostovanja naših igrača, na turnirima koje igra Partizan, stiču iskustvo i polako se spreme za eventualni odlazak.

Roditeljima bih dao savet da ne jure sami za probe u klubovima, jer klubovi  kao što su Partizan, Crvena Zvezda, Vojvodina i Čukarički sve igrače pomno prate uz našu pomoć. Prošle godine fudbaleri Partizana bili su naši gosti na proslavi stogodišnjice FK „Radnički“ sa 4 generacije. Tom prilikom posetio nas je i direktor omladinske škole Partizana  Vanja Radinović i njegov zamenik Goran Arnaut. Nadamo se da će mo u godinama koje slede ovu saradnju nastaviti na obostrano zadovoljstvo“- istakao je Darko Tošić direktor Akademije Bambi.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap