Sport- Žarko Matić „Pinda“, nakon prekida saradnje sa fudbalskim klubom „Radnički“, postao je novi član fudbalskog kluba „Jedinstvo“ iz Banatskog Karađorđeva.

„Lako sam se dogovorio sa sportskim direktorom Draganom Radakovićem oko uslova i mogu da istaknem da su bili i više nego korektni. Pošto nemam prava da nastupim u prvih 10. kola, jer je prelazni rok prošao, biću na raspolaganju taman kada je najviše potrebno, a to je  za derbi sa Kikindom i Elemirom koji su nam glavni konkurenti“- istakao je Žarko Matić.

Dragan Radaković sportski direktor fudbalskog kluba „Jedinstvo“ istakao  je da je veoma zadovoljan prelaznim rokom i dovođenjem Nikole Bojata, Slađana Novkovića, Mileta Šarenca i sada Matića. „Odlično smo se pojačali, jer nećemo da odustanemo od istorijske prilike da se plasiramo u viši rang odnosno Srpsku ligu grupa „Vojvodina“- rekao je Radaković.

Žarko Matić rođen je 11. septembra 1997. godine u Zrenjaninu. Ponikao je u svom rodnom klubu „Mladost“ iz Lukićeva, gde ga je trenirao Marko Prodanović i kasnije Željko Milanović. Nakon Lukićeva potpisao je za Radnički iz Sutjeske, gde je proveo godinu dana i sjajnim partijama privukao pažnju čelnika FK Radnički iz Zrenjanina. Za crveno- crne uspešno je nastupao 4 godine u srpskoligaškom karavanu.