ISPRED KOVID AMBULANTE POSTAVLJEN KONTEJNER ZA TRIJAŽU I ZBRINJAVANJE PACIJENTA

Zrenjanin- Kontejner za potrebe trijaže i urgentnog zbrinjavanja pacijenata potencijalno obolelih od KOVID-19, koji je nabavljen sredstvima Evropske unije, postavljen je juče ispred Kovid ambulante u Zrenjaninu  koja se nalazi u naselju „Zeleno polje“.

Ovaj kontejner je  opremljen krevetom za pregled, stolom sa dve stolice, beskontaktnim termometrom, manjim kontejnerima za medicinski i infektivni otpad i kantom za otpatke, važan je segment u ukupnoj borbi sa pandemijom i faktor prevencije, jer omogućavaju sprečavanje ulaska potencijalno zaraženih osoba u zdravstvene ustanove.

Ovi kontejneri postavljeni su prošle godine u aprilu mesecu  u više medicinskih ustanova u Beogradu:Kliničkom centru Srbije, kliničko bolničkim centrima „Bežanijska kosa“, “Zvezdara“, i „Zemun“, Univerzitetskoj dečjoj klinici „Tiršova“, Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ i Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju.

 

Nabavka i montaža ovih kontejnera, u vrednosti od 590.000 evra, deo su paketa pomoći EU od 4,9 miliona evra, koji su 3. aprila prošle godine potpisali ambasador Fabrici, ministarka Joksimović i šefica UNOPS-a u Srbiji Mikela Telatin. Ova donacija namenjena je za nabavku neophodne medicinske opreme – respiratora, laboratorijske opreme i testova, monitora intenzivne nege, beskontaktnih termometara i zaštitne opreme.

POGLEDAJTE KAKO KONTEJNERI IZGLEDAJU IZNUTRA: OVDE

Efikasna trijaža predstavlja ključni faktor u sprečavanju širenja koronavirusa. Zdravstveni radnici, koji se nalaze u prvim redovima u ovoj borbi, moraju biti zaštićeni kako bi mogli da pomognu pacijentima. Ova donacija omogućiće im da se sa ovom krizom bore uz manje izlaganja riziku.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap