Muška vokalna grupa „Panonika“ učestvovala je u petak 24. juna na Koncertu finalista, druge etape horskog takmičenja 5. HorFest  u Valjevu, i osvojila prestižnu titulu Apsolutni pobednik festivala. Za priliku da pevaju u drugoj etapi i osvoje Grand Prix, izborili su se  4. juna kada su u prvoj etapi takmičenja osvojili Prvu nagradu sa visokih 96,25 bodova i Posebnu nagradu za izvođenje kompozicije „A što ti je mila kćeri“ u aranžmanu Mirka Jankov.

Ovogodišnjem žiriju u sastavu: Vesna Šouc Tričković, Tamara Adamov Petijević i Katarina Stanković, i valjevskoj publici predstavili su se sa 4 kompozicije: „Ko je srce u te dirno“ u aranžmanu Saše Vrapca, „A što ti je mila kćeri“, „ Marijana“ i „Ne stoj Done, Donke“ u aranžmanima Mirka Jankov.

Dirigentkinja muške vokalne grupe „Panonika“, Zorica Kozlovački, prenela nam je njihove utiske sa festivala:

„ Mi smo zaista oduševljeni i prezadovoljni našim nastupom i osvojenim nagradama na 5. HorFest – u. Sjajno smo započeli ovu sezonu i dobili priliku koju smo dugo isčekivali, da pevamo uživo. U maju smo u Bijeljini na „21. Majskim  muzičkim svečanostima“ osvojili Prvu nagradu i titulu Pobednika kategorije a onda u Valjevu u Prvu nagradu, Specijalnu nagradu i ovo zaista veliko i laskavo odličje Apsolutni pobednik festivala. Iza svega toga leži dugo i uporno vežbanje našeg ansambla, naša ljubav i posvećenost zajedničkom pevanju, podrška Grada Zrenjanina i sponzora kojima smo zahvalni. Mi sa radošću pevamo, uživamo u tome i drago nam je da to prenosimo na publiku i od nje dobijamo toliko pozitivnih komentara i iskrenih čestitki. Zahvaljujemo se Muzičkoj školi „Živorad Grbić“ koja je bila odličan organizator i divan domaćin ovog Festivala. Mi nastavljamo predano da radimo dalje i radujemo se novim nastupima i izazovima“, istakla je Zorica Kozlovački.

„Panonika“ planira da na jesen održi Godišnji koncert u Zrenjaninu, nastupi na kulturnim dešavanjima u gradu i učestvuje na još jednom horskom festivalu.

Na Koncertu finalista svojim nastupom predstavilo se šest vokalnih ansambala koji su osvojili vredne nagrade: Najbolji dirigent je Vanja Urošević, kamerni hor „Emanuil“, Valjevo. Hor OMŠ „Petar Krančević“, Sremska Mitrovica, dirigent: Isidora Skuratović, osvojio je Specijalnu nagradu za scenski nastup. Ženska vokalna grupa „Krančević“, Sremska Mitrovica, koordinator: Jovanka Ivanić, osvojila je Specijalnunagradu za najbolje koncipiran program. Etno grupa „Mione“, Mionica, umetnički rukovodilac: Milena Urošević, osvojila je Specijalnu nagradu za visoki kvalitet vokalnog izraza u izvođenju izvorne muzike. Sara Damnjanović, članica etno grupe „Grbinovci“, umetnički rukovodilac: Milena Urošević, osvojila je Specijalnu nagradu za najbolju interpretaciju izvorne pesme.

Deo atmosfere sa nastupa u Valjevu možete pogledati na linkovima:

https://youtu.be/B5K5-L1kkQU

https://youtu.be/jB-Y4TnasPE

https://youtu.be/pMnKXJrNuK0

https://youtu.be/1FNXXTs3zZI