Zrenjanin- Poverenik za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi grada Zrenjanina saopštava da je Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i interno raseljenim licima iz Novog Sada raspisao javni poziv za pružanje pomoći u stambenom zbrinjavanju izbeglih, prognanih i raseljenih lica putem dodele sredstava za otkup seoskih kuća sa okućnicom.

Takođe, Fond je objavio i javni poziv za dodelu finansijske pomoći najuspešnijim učenicima srednjih škola iz izbeglih i raseljenih porodica na teritoriji AP Vojvodine.

Pravo učešća na ovom javnom pozivu imaju učenici srednjih škola koji pohađaju prvi, drugi, treći ili četvrti razred, ili njihovi roditelji koji su imali ili imaju status izbeglih, prognanih ili raseljenih lica sa boravištem, odnosno prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine.

Oba poziva su otvorena od 01. do 26. februara 2021. godine.

Javni pozivi i obrasci za prijavu objavljeni su na sajtu Fonda: www.fondirpvojvodine.rs, a mogu se preuzeti i kod poverenika za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi grada Zrenjanina.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona Fonda: 021/475-4295, upitom na e-mail uprava@fondirpvojvodine.rs, ili na broj telefona u Gradskoj upravi grada Zrenjanina: 023/ 315-0186.