OD SADA ZAMENA VOZAČKE DOZVOLE ELEKTRONSKIM PUTEM

Vesti- Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je novi elektronski servis na portalu eUprave „Zamena vozačke dozvole (dostavljanje na kućnu adresu)“, koji će omogućiti građanima da bez odlaska u policijsku stanicu podnesu zahtev za izdavanje i zamenu vozačke dozvole.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je novi elektronski servis na portalu eUprave „Zamena vozačke dozvole (dostavljanje na kućnu adresu)“, koji će omogućiti građanima da bez odlaska u policijsku stanicu podnesu zahtev za izdavanje i zamenu vozačke dozvole.

Elektronskoj usluzi građani mogu pristupiti preko sajta MUP-a http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/gradjani/dokumenta/2021_02_02_obav.eusluge_vozacka+dozvola ili direktno na portalu eUprave https://euprava.gov.rs/usluge/6093.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je na prezentaciji ove usluge da je Ministarstvo unutrašnjih poslova servis građana, da ide u korak sa vremenom i da će se sve ono što nudi savremena tehnologija, a što olakšava život naših građana, implementirati i učiniti dostupnim.

„Zahvaljujući našoj saradnji sa Vladom Republike Srbije i Kancelarijom za informacione tehnologije, zahvaljujući svim ovim ljudima koji su puno učinili, došli smo i do ove mogućnosti da vozačku dozvolu produžimo, a da ne odemo na šalter, da ne moramo da čekamo u redovima i gubimo vreme“, rekao je ministar Vulin.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije Mihailo Jovanović objasnio je da ova usluga omogućava građanima da kada dođe vreme za zamenu vozačke dozvole više ne moraju da idu ni na jedan šalter, već da preko portala eUprave mogu da podnesu zahtev za novu vozačku dozvolu, da obave elektronsko plaćanje i da imaju mogućnost da im vozačka dozvola preko Pošte Srbije dođe na kućnu adresu.

„Bezbednost podataka u ovom celom procesu je dignuta na najviši nivo. Građani pristupaju portalu sa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom i u svakom trenutku mogu da vide položaj svoje vozačke dozvole“, objasnio je Jovanović.

On je čestitao kolegama iz Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije MUP-a, jer su pored mnogobrojnih projekata kao što su tehnički pregledi, elektronsko zakazivanje za lična dokumenta, i ovom elektronskom uslugom pokazali da su „udarna igla“ u razvoju elektronske uprave u Republici Srbiji.

Elektronska usluga „Zamena vozačke dozvole (dostava na kućnu adresu)“ omogućava građanima da preko portala eUprava, bez odlaska u policijsku stanicu, podnesu zahtev za izdavanje vozačke dozvole u slučaju isteka njene važnosti, promene imena ili prebivališta, ili ukoliko im je vozačka dozvola ukradena, izgubljena ili uništena.

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap