Foto: Stevica Cvetinov

Zrenjanin- Grad Zrenjanin preuzeo je inicijativu da se, u saradnji sa zrenjaninskim građevincima, obnovi kuća sedmočlane porodice Stojković.

To je odlučeno na sastanku gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića sa Goranom Kravarušićem, načelnikom Odeljenja za privredu, lokalni ekonomski i ruralni razvoj, izgradnju i uređenje grada i zaštitu životne sredine i Sinišom Vukićem, predsednikom Saveta mesne zajednice “Gradnulica”, na čijoj se teritoriji nalazi kuća te porodice.

Porodica Stojković – samohrana majka Gordana sa četvoro dece, njen otac Velemir i brat Goran – ostala je bez krova nad glavom u sredu popodne, kada je požar zahvatio njihovu kuću u Grobljanskoj ulici u Zrenjaninu. Uprkos intervenciji vatrogasaca, u vatrenoj stihiji im je uništena gotovo sva imovina, te se sada nalaze u privremenom smeštaju. Zahvaljujući humanosti Zrenjaninaca, porodici je obezbeđena hrana, odeća, obuća i nastavljeno je prikupljanje pomoći. Pomoć je stigla i iz kompanije “Dreksmajer”, u kojoj radi Gordanin brat, kao i zrenjaninskog restorana “Banatska kuća”, koji je obezbedio obroke porodici za narednih mesec dana.

Klub MuseuM u saradnji sa Rotaract clubom, drvarom Andromeda, Pena Festom, Oriflame Zrenjanin, Club Boomerang, Hood caffe, Club Johnnie,  kao i mnogim drugim koji će se akciji pridružiti organizuje humanitarnu akciju pod nazivom „ZRENJANIN ZA STOJKOVIĆE“ koja će se održati u klubu MuseuM u Subotićevoj bb u četvrtak,  19. januara sa pocetkom u 21h.

Sva sredstva prikupljena na ulazu i celokupan profit iz šanka kluba biće donirani za kupovinu neophodnog građevinskog materijala za obnovu kuće. Pored toga, na ulazu će takođe moći da se donira neophodna garderoba i obuća za mališane koji su ovom prilikom ostali bez ičega.

Pozivamo sve ljude dobre volje svesne ove teške tragedije da daju svoj skromni doprinos i u ovim teškim zimskim danima pokažemo ljudskost.

Ulaz će biti simboličan 100 rsd. Osim ulaza ukoliko ste u mogućnosti možete poneti i stvari za dečicu koja su ostale bez ičega

Veličine za obuću i odeću:

* Za curicu odeća veličine 8 – obuca br 31
* Devojćicu veličina 16 – obuća 38
* Dečak veličina 4 – obuća 26
* Dečak veličina 12 – obuća 37

BUDIMO HUMANI – ZRENJANIN ZA STOJKOVIĆE