Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura ugostio je danas talentovane odbojkašice iz Kleka i Zrenjanina Radu Perović i Milicu Vidačić, kao i koordinatorku mlađih kategorija u OK “Klek” Danijelu Kijac. Prijemu je prisustvovala i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

Povod za prijem i razgovor, a u svetlu titule “Evropskog grada sporta” za Zrenjanin, jeste da je Rada Perović pre nekoliko dana proglašena za najbolju igračicu u finalu Kupa Srbije, a da je Milica Vidačić, kao članica pionirske reprezentacije Srbije, izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, jula ove godine.

Rada Perović rođena je 2001. godine u Zrenjaninu, a počela je da igra odbojku u OK “Klek”. Nakon četiri sezone u prvom timu Klečanki, provela je jednu sezonu u beogradskoj “Vizuri” i trenutno nastupa za OK “Železničar” iz Lajkovca. U finalu Kupa Srbije donela je svom klubu pobednički trofej, u čemu su joj pomogle još dve Zrenjaninke – Milana Rajlić i Aleksandra Uzelac.

Milica Vidačić rođena je 2006. godine u poznatoj sportskoj, košarkaškoj porodici, oca Vladimira Vidačića i majke Jele Maleš. Počela je da trenira u OK “Bagljaš 023”, sada je članica OK “Klek” i učenica osmog razreda zrenjaninske OŠ “Žarko Zrenjanin” i u ovom trenutku jedna od najperspektivnijih odbojkašica u našoj zemlji. Nastupom u pionirskoj reprezentativnoj selekciji, osim što će predstavljati svoju zemlju, na najbolji način „braniće“ i sportske boje svog kluba i grada Zrenjanina.

Čestitajući im na vrednim sportskim rezultatima, gradonačelnik je podsetio da je Zrenjanin sredina koja voli i razume odbojkaški sport i koja tradicionalno, gotovo u svakoj generaciji, iznedri po nekog vanserijskog igrača ili igračicu.
– Uz takvu tradiciju, kvalitetan rad u klubovima i dobru sportsku infrastrukturu, mogu se i očekivati ovakvi rezultati. U našim gradskim sportskim programima i planovima posebnu pažnju posvećujemo bavljenju sportom dece i omladine, najvažnija nam je masovnost, a ako iz nje proistekne i kvalitet, onda je to dodatni razlog za zadovoljstvo. Želim Radi i Milici puno sportskih uspeha, pre svega dobro zdravlje i ličnu sreću, i siguran sam, gde god da budu igrale, neće zaboraviti grad i klubove u kojima su načinile prve odbojkaške korake – poručio je gradonačelnik Salapura.

Svemu ovom treba dodati i da je proslavljena odbojkašica iz Zrenjanina i kapiten reprezentacije Maja Ognjenović nedavno postala članica Sportske komisije Svetske odbojkaške federacije FIVB. To priznanje za odbojkašicu koja je sa reprezentacijom Srbije osvojila 14 medalje posredno je i priznanje za Odbojkaški savez Srbije, ali i za grad Zrenjanin, kao rasadnik talenata u tom sportu već dugi niz godina i decenija.