Epidemiološka situacija je u pogoršanju, sve veći broj obolelih od Kovid infekcije se hospitalizuje. Trenutno je u Opštoj bolnici smešteno 64 bolesnika na dva odseka Infektivnog odeljenja – Infektivno 1 i Infektivno 2 , od toga je 60 pozitivnih , a 4 je u izolaciji zbog sumnje na Korona virus.

Kapaciteti Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin su za sada dovoljni da zadovolje potrebe za novopristigle pacijente. Broj postelja namenjenih za bolesnike obolele od kovid infekcije je 150.
Smeštaju se pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Trenutno je 10 bolesnika na respiratoru.

U poslednja 24 sata je u ambulanti Infektivnog odeljenja pregledan 91 pacijent, od toga je prvih pregleda bilo 56, a kontrolnih 35.

Od početka februara u Opštoj bolnici Zrenjanin ponovo radi Odeljenje specijalističko konsultativnih pregleda, za prve i kontrolne preglede. I pored ovako teške epidemiološke situacije, u prethodnih mesec dana ovo odeljenje je imalo 4700 pregleda, što je oko 60% kapaciteta redovnog rada pre početka pandemije.
Svi prioritetni uputi i sva hitna stanja se pregledaju odmah.

 

Broj zaraženik medicinskih radnika je jednocifren, čemu je doprinela pravovremena i adekvatna vakcinacija, a jedan broj radnika je preležao bolest i na taj način stekao imunitet.
Direktor Opšte bolnice Zrenjanin dr Igor Kitaresku je apelovao da se građani pridržavaju svih epidemioloških mera, da se prijave za vakcinaciju, kako bismo velikim brojem vakcinisanih dostigli kolektivni imunitet.