Sport- Danas je u Gradskoj kući upriličen svečani prijem za osvajače zlatnih medalja na Evropskom prvenstvu u rvanju grčko- rimskim stilom održanom u Varšavi, Mate Nemeša i Zurabi Datunašvilija reprezentativaca Srbije i rvača „Proletera“.

Gradonačelnik Simo Salapura je tom prilikom uručio prigodne poklone i evropske pasoše sporta za naše rvače, a zauzvrat od naših zlatnih momaka dobio je dres na poklon.

Osvajač zlatne medalje Mate  Nemeš  zahvalio se Gradu Zrenjaninu i upravi Rvačkog kluba Proleter  na pruženoj podršci i ukazanom poverenju da učestvujemo na ovako velikom takmičenju.

„Finalni meč je bio težak, bio sam u grču, ali sam uspeo da pobedim Poljaka koji je bio domaćin i imao veći pritisak“, rekao je Mate Nemeš.

„Bilo je ovo izuzetno teško  takmičenje, ali  sam uspeo da osvojim zlatnu medalju. Za dve nedelje nas očekuje kvalifikacioni turnir, očekujem da ćemo ostvariti olimpijsku normu  i nakon toga kreću pripreme za Tokio“, rekao je  Zurab Datunašvilij.

Sve čestitke momcima, trenerima i stručnom štabu, mislim da smo ovim medaljama ispisali istoriju. Unazad dvanaest godina rvanje se vraća na mesto  gde je nekad bilo  i da je najtrofejniji sport. Velika  zahvalnost gradu Zrenjaninu na podršci i nadam se da su čelnici grada zadovoljni kako mi uzvraćamo. Višegodišnja saradnja je uspešna, trudimo se da na dostojan način predstavimo i naš grad i našu zemlju i mislim da smo na pravom putu“, rekao je Željko Trajković predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura čestitao je sportistima na još jednom izuzetnom rezultatu i osvojenim zlatnim medaljama.

„Nama je izuzetno drago da je Grad Zrenjanin postao i reprezentativna baza u rvanju za naše  sportiste zahvaljujući trenerima i upravi kluba „Proleter“. Rvanje je doživelo procvat, taj procvat se meri medaljama, ovoga  puta dve zlatne medalje u našem gradu, za našu državu. Njima kao osvojačima zlatnih medalja u evropskoj godini sporta dodeli smo premijerno pasoše Evropskog grada sporta kao jedan mali simbol zahvalnosti za sve ono što čine za naš grad, za to što su ambasadori našeg sporta, našeg grada, ali i naše države. Obzirom da imamo evropske prvake i da već imamo osvojene norme za olimpijske igre, verujem da postoji još kapaciteta da se još sportista plasira na Olimprijske igre u Tokiju i da ćemo time promovisati nivo našeg sporta u gradu i nadam se da će se u Zrenjaninu opet slaviti Olimpijska medalja“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

Rvači zrenjaninskog “Proletera” i državni reprezentativci Srbije Mate Nemeš i Zurab Datunašvili osvojili su zlatne medalje na Evropskom šampionatu u Varšavi.

Rvači “Proletera” Mate Nemeš, u kategoriji do 67 kilograma, i Mihail Kadžaja, u kategoriji do 97 kilograma, već su obezbedili olimpijske vize i nastupiće u prestonici Japana, dok će Viktor Nemeš i Zurab Datunašvili pokušati to da ostvare na poslednjem kvalifikacionom turniru u Sofiji, od 6. do 9. maja.