Zrenjanin- Povodom Međunarodnog dana sporta danas je u Gradskoj kući priređen prijem za košarkašice “Proletera 023” i vaterpoliste “Proletera”, nove  superligaše. 

.

Domaćini zrenjaninskim sportistima bili su zamenik gradonačelnika Saša Santovac i generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac čestitao je sportistima na plasmanu u viši rang.

„Povodom Međunarodnog dana sporta upriličioli smo prijem za one koji su, u prošloj sezoni, pokazali veliko zalaganje, borbu i želju za uspehom. Činjenica je da imaju želju da se dokažu i u najvišem rangu takmičenja. Grad Zrenjanin je  bogatiji za još dva superligaše“,rekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac i istakao da će Grad Zrenjanin nastaviti da pruža podršku sportistima.

“ Atmosfera u klubu je sjajna. Veoma smo zadovoljne i srećne što smo uspele da ostvarimo cilj koji nam je postavljen na početku. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja i da ćemo sledeće sezone ostati prvoligaški članovi“, rekla Bojana Škundrić košarkašicama zrenjaninskog Proletera.

Kapiten Vaterpolo kluba „Proleter“ Luka Bosić zahvalio se Gradu Zrenjaninu na pruženoj podršci tokom takmičenja.

„Počeli smo od Druge lige, a sad smo prvaci Prve A lige. Ekipa je posvećena treninzima i uspeh nije izostao“, rekao je Bosić.

Košarkašice “Proletera 023”, nakon jedne prvoligaške sezone, vraćaju se u najviši rang, a plasman su obezbedile ubedljivom pobedom u poslednjem kolu protiv ekipe Karaburme 79:54.

Vaterpolisti “Proletera”, tri kola pre kraja prvoligaškog takmičenja, obezbedili su plasman u superligu Srbije. Pobedom protiv beogradskog Taša 20:11, Zrenjaninci su nedostižni na čelu tabele i vraćaju se u elitni rang takmičenja posle 25 godina.