Zrenjanin- Na Svetski dan planete Zemlje, zamenik gradonačelnika, Saša Santovac održao je danas radni sastanak sa predstavnicima najveće i najznačnije investicije u Vojvodini , „Linglong International Europe – LLIE“, odeljenje EHS Departman , koje se bavi zaštitom životne sredine, zdravljem i bezbednosti na radu. Teme razgovora odnosile su se na dalju saradnju u narednom periodu, zapošljavanje, a akcenat je bio na ekologiji i zaštiti životne sredine.

 

 

Na sastanku su prisustvovali Liu Binghong, šef Departmana za zaštitu životne sredine, zdravlje i bezbednost na radu, Marko Rućando, referent za zaštitu životne sredine, Robert Kiš, referent za bezbednost i zdravlje na radu i Nemanja Kasalović, prevodilac.
– Dolazak Linglonga u Zrenjaninu od velikog značaja je za celu teritoriju Banata, jer će pogoni te fabrike doneti ogroman napredak. To nije samo 1.200 novih radnih mesta, već će moći više novca da se uloži i u putnu mrežu, a to podrazumeva auto-put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, koji je toliko veliki, i višestruko važan projekat, da njegov značaj prevazilazi lokalne okvire, rekao je Santovac koji dodaje da grad Zrenjanin ove godine u unapređenje saobraćajne infastrukture iz svog budžeta ulaže više od 220 miliona dinara.

 

 

Kompanija LLIE pokazala je želju da se uključi u svakodnevni život grada, sa željom da uređuju, ulepšavaju i da nakon otvaranja nastave sa akcijama koje za cilj imaju unapređenje kvaliteta života građana, a od nedavno već su se priključili akciji ozelenjavanja i pošumljavanja.
-Kompanija će se truditi da sve svoje standarde koji se tiču zaštite životne sredine prilagode zakonima Republike Srbije. Želja nam je da nastavimo da učestvujemo što više u javnim događajima, koje su u interesu zajednice i grada Zrenjanin, rekao Liu Binghong.

 

 

Kompanija LLIE nastoji da grad Zrenjanin učini zdravijim mestom za život i ispuni maksimalno svoju društvenu odgovornost