Zrenjanin- Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura  danas je, u Gradskoj bašti, potpisao ugovore o stipendiranju sa 245 učenika srednjih škola i studenata sa teritorije Grada Zrenjanina koji su zahvaljujući odličnim rezultatima tokom dosadašnjeg školovanja i studiranja, stekli uslov za dobijanje bespovratnih novčanih sredstava Grada Zrenjanina za školsku 2020/21 godinu.

Iznos stipendija izjednačen je sa stipendijama koje dodeljuje Republika Srbija – mesečni iznos je za učenike srednjih škola 5.400,00 dinara, a za studente 8.400,00 dinara i isplaćuju se u deset mesečnih rata. Takođe, značajno je povećan i broj stipendista u odnosu na prethodne godine, tako da je Grad Zrenjanin ovoga puta izdvojio za tu namenu iz budžeta 17 miliona dinara.

Za sredstva su mogli da konkurišu učenici svih razreda srednjih škola, kao i studenti, koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Zrenjanina i uz stroge kriterijume koji se tiču, pre svega, postignutih rezultata i uspeha tokom školovanja.

„Danas su u Gradskoj bašti okupljeni najbolji među najboljima, kojima se mogu ponositi i njihovi roditelji i nastavnici, kao i Grad Zrenjanin. U odnosu na dosadašnji, značajno smo povećali broj učenika i studenata koji su dobili stipendiju, ukupno ih je 245, a da se pojedinačni iznos stipendije nije menjao. Grad je izdvojio iz budžeta za ovu namenu skoro 17 miliona dinara i to je sigurno jedna od naših najboljih investicija, investicija u znanje, školovanje i budućnost, koju vi predstavljate i donosite, i u kojoj vas vidimo da ste se poslovno ostvarili u našem gradu, a mi ćemo se protruditi da novim projektima i investicijama stvorimo uslove da možete da živite u još boljem Zrenjaninu”, rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

 

 

 SPISAK DOBITNIKA STIPENDIJA POGLEDAJTE  OVDE