Vladika Nikanor osveštao zvono za hram Svetog Pantelejmona u Krajišniku

Njegovo Preosveštenstvo episkop banatski Nikanor, sa sveštenstvom sečanjskog namesništva, osveštao je zvono budućeg pravoslavnog hrama Svetog Pantelejmona u Krajišniku. Činu osvećenja zvona prisustvovao je Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj, predstavnici mesne zajednice Krajišnik, darodavci, meštani i vernici.


Ovo je treće zvono koje je osvešteno, a ovih dana se očekuje njihovo podizanje na zvonik crkve. Zvono je darovao profesor Duško Kovačević meštanin sela Krajišnik.

Vladika Nikanor se posebno zahvalio predsedniku opštine Sečanj, mesnoj zajednici, darodavcima i meštanima u nesebičnoj pomoći u izgradnji hrama. Vladika Nikanor je između ostalog rekao da ova zvona imaju svoj smisao, kroz celu istoriju, imaju zadatak na pozivanje naroda na sveta bogosluženja, ali i drugi smisao, za potrebe narodne.
“Zahvalni smo Bogu na dopuštenju da se izgradnja našeg hrama odvija ovom brzinom, Svetom Pantelejmonu koji je naš zaštitnik i čuvar pred Prestolom Božijim, kao i svim ljudima koji su do sada dali svoj doprinos za izgradnju hrama, kao i onima koji redovno posećuju Bogosluženja čime stvaramo živu crkvu što je i suština naše vere.” izjavio je jerej Zoran Milinković.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap