Ministarka kulture Maja Gojković i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac prisustvovali su danas završnom koncertu polaznika Master kampa „Dobar glas“, održanom u 12 sati u Katoličkoj crkvi svetog Jovana Krstitelja u Ečki. Nastupili su Zrenjaninski kamerni orkestar, i polaznici kampa Andrej Balaž, Kata Stojanović, Veronika Mona Bogić i Kristina Marušić.

– Zrenjanin je ouduvek bio grad umetnika i umetnosti. U našem gradu osnovano je prvo profesionaln pozorište na ovim prostorima. Domaćin smo i osnivač brojnih značajnih festivala. Naš kamerni orkestar spada među najbolje u Srbiji i regionu. A ulaganja u kulturu predstavljaju jedan od najvećih prioriteta grada Zrenjanina. U svemu tome imamo veliku podršku republike, a s ministarkom Majom Gojković razgovarao sam u mogućnostima unapređenja saradnje – rekao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

Master kamp održan je u Kaštelu Ečka od 2. do 8. maja u organizaciji Fondacije „Dobar glas“. Četvoro polaznika kampa, Andrej Balaž, Kata Stojanović, Veronika Mona Bogić i Kristina Marušić, odabrani su na konkursu i imali su pojedinačne časove interpretacije sa Nemanjom Radulovićem. Poznati violinista polaznike je pripremao za profesionalnu karijeru, koncerte, internacionalna takmičenja.
Stipendije za polaznike obezbedila je Fondacija Dobar glas.