Maja Gojković i Santovac na završnom koncertu „Dobar glas“ u Ečki


Ministarka kulture Maja Gojković i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac prisustvovali su danas završnom koncertu polaznika Master kampa „Dobar glas“, održanom u 12 sati u Katoličkoj crkvi svetog Jovana Krstitelja u Ečki. Nastupili su Zrenjaninski kamerni orkestar, i polaznici kampa Andrej Balaž, Kata Stojanović, Veronika Mona Bogić i Kristina Marušić.

– Zrenjanin je ouduvek bio grad umetnika i umetnosti. U našem gradu osnovano je prvo profesionaln pozorište na ovim prostorima. Domaćin smo i osnivač brojnih značajnih festivala. Naš kamerni orkestar spada među najbolje u Srbiji i regionu. A ulaganja u kulturu predstavljaju jedan od najvećih prioriteta grada Zrenjanina. U svemu tome imamo veliku podršku republike, a s ministarkom Majom Gojković razgovarao sam u mogućnostima unapređenja saradnje – rekao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

Master kamp održan je u Kaštelu Ečka od 2. do 8. maja u organizaciji Fondacije „Dobar glas“. Četvoro polaznika kampa, Andrej Balaž, Kata Stojanović, Veronika Mona Bogić i Kristina Marušić, odabrani su na konkursu i imali su pojedinačne časove interpretacije sa Nemanjom Radulovićem. Poznati violinista polaznike je pripremao za profesionalnu karijeru, koncerte, internacionalna takmičenja.
Stipendije za polaznike obezbedila je Fondacija Dobar glas.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap