Zrenjanin- Pogledajte program Kulturnog centra Zrenjanina za maj:

  • Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra, tri izložbe, filmski festival „Slobodna zona“, tribine o medijima i vakcinaciji, dečji onlajn program, ciklus filmski klasici – „55 godina praške škole“, predstava „Sumrak bogova“ i elektronski konkurs za osnovce…

 

 

KONCERT ZRENJANINSKOG KAMERNOG ORKESTRA

  • Kulturni centar Zrenjanina
  • Nedelja, 9. maj –

U nedelju, 9. maja u Kulturnom centru Zrenjanina biće održan prvi ovogodišnji koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra. Na programu su dela Petra Iliča Čajkovskog, Volfganga Amadeusa Mocarta, Johana Sebastijana Baha i Šarl Kamija Sen-Sansa. Posle više od pola godine orkestar se predstavlja publici sa najboljim mladim violinistima Srbije od 15 do 30 godina starosti.

  • Kao solisti nastupaju Veronika Mona Bogić, Kristina Marušić, Andrej Balađ i Kata Stojanović polaznici ovogodišnjeg master kampa čuvenog violiniste Nemanje Radulovića.
  • Umetnički rukovodilac je Erne Svan.
  • Koncert počinje u 19h. Ulaz je slobodan.
  • Zrenjaninski koncert se organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanin i Kulturnog centra Vojvodine “Miloš Crnjanski”.

 

 

 

  • POZORIŠNI PROGRAM

PREDSTAVA “SUMRAK BOGOVA”

  • Subota, 29. maj

Pozorišnu predstavu “Sumrak bogova”  je režirao Jagoš Markovi. Predstava  od samog početka dobija odlične kritike i osvaja  brojne nagrade…

  • U glavnim ulogama Milan Lane Gutović, Branka Katić i dr.

 

U subotu, 29. maja u 20h u Kulturnom centru Zrenjanina biće izvedena pozorišna predstava „Sumrak bogova“. Predstava od samog početka, od premijernog igranja, dobija odlične kritike i osvaja brojne nagrade. Glumačku ekipu čine: Milan Lane Gutović, Branka Katić, Isidora Simijonović, Vladan Milić, Pavle Pekić, Jovo Maksić, Milan Čučilović, Milica Zarić i Vanja Nenadić. Scensku adaptaciju rađenu po motivima čuvenog filma Lukina Viskontija o usponu i propasti Esenbekovih, bogate porodice industrijalaca, napisao je hrvatski pisac Ivor Martinić, a na sceni Beogradskog dramskog pozorišta režirao je Jagoš Marković.

 

 

O predstavi

Nacizam u Nemačkoj postepeno cveta, stara aristokratija bespovratno propada, a vodeća mesta u državi, polako ali sigurno, preuzima Hitlerova nacistička partija. Od momenta kada je izgorela zgrada Rajhstaga pa sve do ozloglašene „noći dugih noževa”, komad prati raslojavanja i sukobe unutar nacističkog društva, ali pre svega kroz sliku moralne erozije jedne elitne porodice i njihovog ponašanju u novim istorijskim okolnostima. Reč je o komadu koji osim kritike beskrupoloznih pojedinaca, analizira i društvo koje olako, pre svega nečinjenjem, kapitulira pred totalitarnom vizijom sveta.

 

 

O predstavi

Izvor: https://bdp.rs/predstave/sumrak-bogova/

Najbolja predstava u 2019.

Izvor: https://bdp.rs/sumrak-bogova-najbolji-po-nin-ovoj-top-listi/

 

 

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina, svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1300 dinara.

 

Sve informacije o prodaji karata možete dobiti i na broj telefona:

023/566-712

063/ 562-783

 

  • TRIBINSKI PROGRAM
  • Tribina o medijima i o vakcinaciji

U okviru tribinskog programa Kulturnog centra u toku maja održaće se dve tribine.

U utork, 11. maja na programu je tribina “Zrenjaninski mediji nekad i sad” a u utorak, 18. maja razgovaraće se na temu “Obavezna vakcinacija DA ili NE?”.     

 

 

UTORAK, 11. MAJ

TRIBINA “ZRENJANINSKI MEDIJI NEKAD I SAD”

U Kulturnom centru Zrenjanina, u utorak, 11. maja na programu je tribina “Zrenjaninski mediji nekad i sad”. Učesnici tribine su: Dalibor Bubnjević – glavni i odgovorni urednik lista „ Zrenjanin“, Dubravka Popović – direktor i glavni urednik RTV „ Santos“ i Aleksandar Jankov –  glavni urednik  info portala „Zrenjanin danas“.  Moderator tribine je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra.

 

O tribini

Koje zrenjaninske medije Zrenjaninci najviše prate i  preko kojih se najčešće informišu o temama vezanim za naš grad? Ko su vlasnici zrenjaninskih medija? Uslovi rada novinara u lokalnim medijima? Kako se finansiraju zrenjaninski  mediji? Uticaj politike na lokalne medije?  Odgovore na ta i još mnoga druga pitanja na temu zrenjaninskih medija koja vas interesuju moći ćete da saznate na tribini koja počinje u 19h u  izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Na tribini će se razgovarati o lokalnim medijima i dati odgovor na mnoga pitanja o načinu funkcionisanja, stvaranja i rada medijskih kuća.

 

 

UTORAK, 18. MAJ

TRIBINA: “OBAVEZNA VAKCINACIJA DA ILI NE?”

Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Zrenjanin u utorak, 18. maja organizuje tribinu: “Obavezna vakcinacija DA ili NE?”. Učesnici tribine su doktori Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin: Dr Svetlana Popov specijalista epidemiologije, Dr Vesna Sekulic specijalista mikrobiologije  sa parazitologijom, Dr Jelena Medić Simovljević specijalista socijalne medicine i Dr Milena Subić Dragić specijalizant iz epidemiologije. Moderator  tribine je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra.

 

 

O tribini

Značaj vakcinacije stanovništva protiv Covida-19!  Koje su vakcine dostupne građanima Zrenjanina za vakcinaciju protiv Covida -19 i njihovi efekti ? Ko ne sme da primi vakcinu ? Tačni podaci o broju vakcinisanih i revakcinisanih građana Zrenjanina i koliko je Zrenjaninaca preležalo koronu? Koliko nam treba do kolektivnog imuniteta? Kako se boriti protiv zabluda i teorija zavere koje šire antivakserski pokreti ? Odgovore na ta pitanja , dobićete na tribini koja će se održati u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 19h.

 

  • FILMSKI PROGRAM

FILMSKI FESTIVAL

„SLOBODNA ZONA“

  • Gostovanje u KCZR
  • Maj

U toku maja, jubilarna 15. Turneja filmskog festivala „Slobodna zona“ gostuje u Kulturnom centru Zrenjanina. U okviru turneje prikazaće se pet igranih i dva dokumentarna filma. Projekcije filmova su svake srede i četvrtka od 20h u Maloj sali. Ulaz je besplatan.

O turneji i festivalu

U saradnji sa kulturnim centrima i lokalnim organizacijama petnaesta turneja “Slobodne zone”  biće organizovana od sredine aprila do sredine avgusta u preko 50 gradova i mesta u Srbiji. Sedam najboljih fimova po izboru publike i selektora festivala, sa 16. izdanja Festivala “Slobodna zona” održanog od 5. do 10. novembra 2020. u Beogradu, Nišu i Novom Sadu i online, prikazaće se široj publici i doživeti svoje “male” premijere u mestima gostovanja.

Selekcija najgledanijih filmova prošlogodišnjeg festivala

  • U okviru Turneje naći će se i film Undine, jedan od najgledanijih filmova online dela prošlogodišnjeg festivala. Reditelj filma je Kristijan Pecold, jedan od najpoznatijih savremenih nemačkih filmskih umetnika. Film “Undine” postavlja pitanje da li je potraga za pravom ljubavi zapravo samo mit? Možda se zbog toga i glavna junakinja zove “Undine”, poput vodenih nimfi, mitoloških bića? Glavnu ulogu u filmu igra Paula Ber, koja je za istoimenu ulogu u “Undine” dobila Srebrnog medveda na Berlinalu i nagradu Evropske filmske akademije za najbolju glumicu.
    – Publika širom Srbije imaće priliku da pogleda i dobitnika Nagrade publike “Slobodne zone”, dokumentarni film U slavu kraljici koji govori o četiri šahistkinje iz Gruzije koje donose revoluciju u ženskom šahu širom cele planete i postaju sovjetske ikone ženske emancipacije tokom hladnog rata.
  • Takođe će se prikazivati politički triler, španski igrani film Pad kralja koji prati priču o Manuelu Lopezu – Vidalu omiljenom političaru u svom region, koji ima sve. Ali kako to obično biva, dosegnuti vrhunac zapravo znači polako početi padati. Reditelj ovog filma je poznati Rodrigo Sorogojen.
  • Na repertoaru ovogodišnje Turneje je i uzbudljiv iranski film Jalda, noć za oproštaj koji govori o 22-godišnjoj Mirijam kojoj samo gostovanje u iranskom TV rijalitiju može da sačuva život i oslobodi je smrtne kazne. Ovaj film je takođe bio u top tri najgledanija filma prošlogodišnjeg izdanja Festivala.
  • Drugi dokumentarac koji će publika Turneje imati priliku da pogleda jeste optimistični film Lepši svet, film koji traga za odgovorima na pitanja kako treba da izgleda dobar i uspešan život i da li je drugačiji način života uopšte moguć? Ovaj film je jedna od zapaženijih iz naše najmlađe festivalske linije koja je ustanovljena upravo prošle godine – “Zelene zone”. Takođe, mlađa publika (14+), ali i starija koja uživa u tinejdžerskim filmovima, moći će da pogleda filmove Sune – dečak za sve i Roka, devojčica koja će spasiti svet.

 

SREDA, 5. MAJ

Undine (igr.) – r: Christian Petzold / Nemačka, 2020, 91′

Da li je potraga za pravom ljubavi u stvari samo mit?
Možda se zbog toga glavna junakinja i zove Undine poput vodenih nimfi, mitoloških bića koje se svete svojim ljubavnicima za neuzvraćenu ljubav?
Undine je istoričarka koja radi kao kustoskinja u jednom od muzeja u Berlinu. Nestvarno lepa, zna sve o Humbolt Forumu, a način na koji iznosi svoje znanje o istoriji grada koji je izgrađen na močvari posetiocima muzeja je koliko profesionalan, toliko i graciozan. Njena stara ljubav Johanes odlazi, i ceo njen svet se raspada. Dani prolaze, a njen pogled dok drži prezentacije luta prema dvorišnom kafeu tražeći da li je on i dalje tu…ili je još uvek tu…ili je opet tu. Sasvim slučajno upoznaje Kristofa, ronioca na podvodnim istraživanjima. Zaljubljuje se u njega i čini se da novi život za nju tek počinje kada mit o njenom imenu počinje da se razvija.

https://slobodnazona.rs/undine/

ČETVRTAK, 6. MAJ
U slavu kraljici (dok.) – r: Tatia Skhirtladze, Anna Khazaradze / Austrija, Gruzija, Srbija, 2020,  82′

Priča o Noni Gaprindašvili koja je pokorila svet šaha i njene tri koleginice/konkurentkinje Nani Aleksandriji, Maji Čiburdanidze, i Nani Joseliani. Četiri Gruzijke vladale su svetskom šahovskom scenom godinama i smenjivale se na njenom tronu. U eri hladnog rata četiri sovjetske žene postaju ikone svetske emancipacije. U slavu kraljici otkriva njihove isprepletane biografije i prikazuje uvid u njihov sadašnji život kao i isečke iz života u samom vrhuncu njihovih karijera. Žene po kojima su cele generacije devojčica u nekadašnjem SSSRu dobijale imena i danas su aktivne u svojim školama šaha, na seniorskim turnirima i takmičenjima. Kako kaže Nona Gaprindašvili je od najranijeg detinjstva imala takmičarski duh trudeći se da pobedi stariju braću i sve dečake u komšiluku i to je ono što joj je i posle pomagalo tokom turnira na kojima je igrala i protiv muškaraca, a prvu titulu je osvojila kada je imala samo 21 godinu.

https://slobodnazona.rs/u-slavu-kraljici/

 

SREDA, 12. MAJ
Pad kralja (igr.) – r: Rodrigo Sorogoyen  / Španija, Francuska, 2018, 142′

Manuel je uticajni političar u regionu kojem sve ide od ruke. Međutim, njegov savršeni život počinje da se raspada nakon što su procurile vesti o njegovom učešću u korupcijskom fondu sa Pakom, jednim od njegovih najboljih prijatelja. Dok mediji počinju da izveštavaju o razmerama skandala, stranka se zbija u redove i samo Pako izlazi neozleđen. Manuel je proteran iz kraljevstva, a izdali su ga oni koji su mu bili prijatelji do pre samo nekoliko sati. Iako stranka želi da na njega svali svu odgovornost, Manuel se ne predaje. Uz jedinu potporu supruge i ćerke, Manuel shvata da je primoran da se bori protiv mašinerije korupcije koja je godinama dobro podmazivana kao i protiv partijskog sistema u kojem kraljevi propadaju, ali carstva opstaju.

https://slobodnazona.rs/pad-kralja/

 

ČETVRTAK, 13. MAJ
Jalda, noć za oproštaj (igr.) – r: Massoud Bakhshi, / Francuska, Iran, Nemačka, Švajcarska, Luksemburg, 2019, 89′
U Iranu TV rijaliti može da zameni pravdu, ako Bog da! Marijam je 22-godišnjakinja osuđena na smrt zbog ubistva svog muža, 65-godišnjeg Nasera. S obzirom da je kazna već izrečena jedino ko može da joj pomogne je Mona, ćerka ubijenog sa kojom Marijam mora da učestvuje u rijaliti programu, kao i broj glasova za oprost koji osvoji od publike. Ovaj šou snima se tokom Jalde, noći predviđene za oprost koja je ujedno i zimska kratkodnevnica, veoma važna i poštovana u iranskoj kulturi. Film je snimljen na osnovu istinitih priča u kojima TV studio služi kao sudnica i mesto za pravdu. U ovoj drami, Marijam je ta koja mora da moli za oprost i život.

https://slobodnazona.rs/jalda-noc-za-oprostaj/

 

SREDA, 19. MAJ

Lepši svet (dok.) – r: Erwin Wagenhofer / Nemačka, Austrija, 2019, 116′,
Kako treba da izgleda dobar i uspešan život? Da li je drugačiji način života uopšte moguć? Ovo je film koji traga za odgovorima na ova pitanja. Rezultat je priča o perspektivama bez straha, o povezanosti u muzici, prirodi i društvu, o ljudima sa različitim idejama, ali sa jednim velikim, zajedničkim ciljem: održivim i lepšim svetom. Reditelj Ervin Vagenhofer traga za lepotom i dobrotom i prikazuje ljude koji stvaraju nešto inovativno i korisno. Žene bez obrazovanja koje grade solarne panele po selima širom sveta. Vizionari koji pusta polja transformišu u nove zelene oaze. Šumar koji razvija izgradnju najzdravijih kuća u svetu. Duhovni vođa sa svojim nestašnim i suštinskim porukama i njegova sestra sa Tibeta sa ogromnim srcem za mlade. Mladi džez trio, pijanista… Ovaj film ih sve spaja. Da li će na kraju sve biti u redu? Da, na kraju sve može ispasti kako treba.

https://slobodnazona.rs/lepsi-svet/

ČETVRTAK, 20. MAJ
Sune – dečak za sve (igr.) – r: Jon Holmberg / Švedska, 2019, 90′
Sune želi da ide na put – i to ne bilo koji put, već školsko putovanje sa Sofi u koju je već dugo zaljubljen. To isto želi i ona i njih dvoje se raduju prilici koja im se pružila. Ali Sune iznenada shvata da je venčanje njegovog dede istog vikenda kad i putovanje. A kako da ga propusti kada mu je deka ujedno i najbolji prijatelj i kada je pozvan da baš on bude kum na tom venčanju? Pošto ne može da se odluči za jednu od tih varijanti, Sune bira – obe. Ili nešto između. Dobro došli u porodicu Anderson još jednom.

 

https://slobodnazona.rs/sune-decak-za-sve/

SREDA, 26. MAJ
Roka – devojčica koja će spasiti svet (igr.) r: Katja Benrath / Nemačka, 2019, 101′
Hrabra, zabavna i jedinstvena – to je Roka. Iako ima tek 11 godina, živi sama sa svojom vevericom dok je tata “posmatra” iz svemira. On je, naime, astronaut. Uz to, Roka po prvi put kreće u normalnu školu. Tamo će se odmah istaknuti svojim bezbrižnim i nekonvencionalnim karakterom, a sukobiće se i sa školskim nasilnicima. No neumorna devojčica ne staje, pokušaće da osvoji i srce svoje bake. Beskrajnim optimizmom Roka zajedno sa svojim novim prijateljima dokazuje da čak i dete ima mocć da promeni svet.

https://slobodnazona.rs/roka-devojcica-koja-ce-promeniti-svet

 

FILMSKI KLASICI

 – “55 GODINA PRAŠKE ŠKOLE”

–          U Kulturnom centru Zrenjanina od 20. do 22. maja –

Mreža kinoprikazivača Srbije koju čine 22 članice među kojima je i Kulturni centar Zrenjanina, u saradnji sa Filmskim centrom Srbije organizuje ciklus filmski klasici – “55 godina Praške škole”. U okviru ciklusa u tri dana prikazaće se tri ostvarenja, tri reditelja, koji su pohađali  čuvenu filmsku akademiju. Projekcija filma Gorana Paskaljevića “Varljivo leto ‘68” održaće se u četvrtak, 20. maja. Film Srđana Karanovića “Nešto između” prikazuje se u petak,  21. maja a “Nacionalna klasa” Gorana Markovića  u subotu, 22. maja. Projekcije su u Velikoj sali od 20 sati. Cena ulaznice je 100 dinara.

 

 

  • IZLOŽBENI PROGRAM

IZLOŽBA MILUTINA MIĆIĆA

„VREME MASKI“

 

  • Izložbena celina nosi naziv „Vreme maski“. Umetnikov stvaralački izraz kreće se u pravcu otkrivanja drušvenih anomalija i njihovog sagledavanja a umetnikova pažnja je usmerena na društvene krize. Razotkrivanjem univerzalnih civilizacijskih kategorija koje prate čoveka a kroz čovekovo ponašanje u odnosu na njih svakako treba da odredi ljudsku sudbinu u budućim vremenima …

 

IZLOŽBA

OPLEĆAK-RUMUNSKA TRADICIONALNA KOŠULJA IZ BANATA

(CIUPAGUL- CĂMAŞA TRADIŢIONALĂ ROMÂNEASCĂ DIN BANAT)

Kulturni centar Zrenjanina od 6. do 19. maja 2021.

Četvrtak, 6. maj – otvaranje –

 

Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna i Kulturni centar Zrenjanina od 6. do 19. maja organizuje izložbu OPLEĆAK-RUMUNSKA TRADICIONALNA KOŠULJA IZ BANATA (CIUPAGUL- CĂMAŞA TRADIŢIONALĂ ROMÂNEASCĂ DIN BANAT). Postavku čini 45 fotografija doktorke vizuelne umetnosti Daniele Barbulov Popov koja je do sada svoje radove izlagala na oko 20 samostalnih i kolektivnih izložbi. Na izložbi se predstavlja etnografska baština, bogata ornamentalna kompozicija rumunske narodne nošnje Banaćana, Krišano-Erdeljaca i Oltenaca sa ovih prostora,  koje je autorka istraživala i zabeležila u periodu od 2017. do 2019. godine.

  • Otvaranje izložbe je na FB strani Kulturnog centra u četvrtak, 6. maja u 

 

O izložbi

  • Kultura predstavlja glavni element kroz koji se neki narod identifikuje. Vojvodina ima bogatu kulturnu tradiciju i vredno nasleđe, koje su bogatili svi narodi i narodnosti ovog područja. Stanovništvo koje se tokom vekova ovamo doseljavalo, donosilo je, stvaralo i reprodukovalo elemente sopstvene kulture, ali i primalo tekovine drugih naroda. Kulturno nasleđe jedne manjinske zajednice predstavlja jedinstvenu i nezamenjljivu kulturnu vrednost jer stvarano generacijama direktno ukazuje na društveni ali i celokupni kulturni i civilizacijski nivo razvoja. Narodna nošnja je uobičajena asocijacija na specifičnost neke nacionalne zajednice. Tema izložbe je tradicionalna košulja-oplećak s početka 20 veka, jedna od najznačajnijih elemenata iz sastava narodne nošnje. Kod Rumuna u Banatu jednako su bili rasprostranjeni dva tipa košulje: panonski i dinarski.
  • Izložba ima za cilj da prezentuje neobjavljeni fotografski materijal sa terenskih istraživanja koji se odnosi na tradicionalnu žensku i mušku košulju, i uz reprodukcije starih fotografija da prikaz evolucije stilskih interferenci, promoviše autentičnu tradicionalnu kulturu i njen specifičan stil: arhaične sisteme krojenja, kromatiku i bogate ornamentalne kompozicije rumunske narodne nošnje Banaćana, Krišano-Erdeljaca i Oltenaca sa ovih prostora.

 

 

  • Publika će moći da pogleda izložbu svakog dana od 8 do 21h poštujući sve propisane i predviđene mere zaštite zbog prisustva virusa Covid-19.

 

IZLOŽBA ART KVADRAT SRBIJA 2020-21.

Kulturni centar Zrenjanina od 20. maja do 2. juna

  • Otvaranje 20. maja u 12h

 

Međunarodna putujuća izložba ArtKvadrat Srbija 2020-21. biće otvorena u četvrak, 20. maja u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložbu čine radovi pedesetak autora koji su učestvovali na konkursu umetničke asocijacije ArtCentar.

 

  • Otvaranje je zakazano za 12 časova na FB strani Kulturnog centra.

 

O izložbi

  • Autori su pokazali raznovrsnost i zavidan nivo kvaliteta svojih radova…  Karakteristika ove  postavke je i ta da u, svakom gradu, mestu gostovanja,  radove ocenjuje publika a pobednik je onaj autor koji je sveukupno dobio najviše glasova za svoj rad.

 

 

  • DEČJI PROGRAM
  • Onlajn radionice
  • Svake subote od 10h
  • FB strana Kulturnog centra

 

Svake subote u 10 časova na FB strani Kulturnog centra održava se onlajn dečji program sa osnovnim ciljem sagledavanja velikog broja pitanja i pružanja odgovora kroz niz praktičnih saveta koji su važni za razvoj deteta i  pomažu roditeljima u njihovom odrastanju. Radionice su kreativne i edukativne i pored vežbanja niza komunikativnih veština pružaju i mnoga saznanja iz svih oblasti života i istorije grada.

U nastavku pogledajte predviđeni raspored radionica za maj 2021.


SUBOTA, 1. MAJ

–        ZDRAVKOVA ŠKOLICA

SUBOTA, 8. MAJ

–          ČIKA PRIČALOVE PRIČE ZA PONETI SA DENISOM CARANOM
–          Persu kutak za zdrav trenutak
–          Iron sportski izazov


SUBOTA,  15. MAJ

–          LOGOPEDSKE IGRE ZA RAZVOJ REČNIKA I REČENICA SA LOGOPEDOM
DONOM PODUNAVAC
–          Persu kutak za zdrav trenutak
–          Iron sportski izazov


SUBOTA, 22. MAJ

–          PTIČIJE POSLASTICE SA BLAGOVESTOM I MILIVOJEM PUTIĆEM
–          Persu kutak za zdrav trenutak
–          Iron sportski izazov


SUBOTA, 29. MAJ

–          NIMIKO ŠKOLA RAČUNARA ‚‚KAKO PAMETNO KORISTITI INTERNET‚‚

Podsetnik

  • U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na email: nikoleta@kczr.org

 

  • Pokrovitelji programa su: Grad Zrenjanin, „Persu marketi“ i prodavnica sportske opreme i rekvizita „Iron“.

 

 

 

ELEKTRONSKI KONKURS ZA OSNOVCE

 
 

I ove godine Kulturni centar Zrenjanina  za decu osnovnoškolskog uzrasta raspisao je elektronski literarni i likovni konkurs sa temom ljubavi, drugarstva, solidarnosti i humanosti.

Konkurs je otvoren do 15. maja 2021. Kao i prošle, i ove godine  razgovaramo sa osnovcima putem reči i slike na temu univerzalnih i značajnih „kategorija“ u njihovom odrastanju a i u kasnijem životu i kako vide i doživljavaju svoj svet i život. Njiihove radove, i ovaj put i u tehničkom i sadržajnom smislu ocenjivaće stručni žiri, a najuspešnije učesnike konkursa očekuje niz vrednih nagrada.

  • Na sajtu Kulturnog centra pogledajte pravila učešća:

https://kczr.org/literarni-i-likovni-konkurs-kczr-a-april-2021/

 

 

 

 

 

 

  • Programi se organizuju poštujući sve propisane i predviđene mere zaštite zbog prisustva virusa Covid-19.

 

  • Obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim i otvorenim prostorima prilikom organizacije programa, ograničen broj prisutne publike, propisana dezinfekcija i držanje fizičke distance. Unapred Vam se zahvaljujemo na poštovanju navedenih mera prilikom dolaska u Kulturni centar Zrenjanina.