POČEO UPIS DECE U PREDŠKOLSKU USTANOVU

Predškolska utanova Zrenjanin raspisala je konkurs za upis dece predškoskog uzrasta za školsku 2021/2022. godinu. Prijava za upis dece u Predškolsku utanovu će se obavljati elektronskim putem OVDE  u periodu od 5. do 28. maja.

Elektronsko podnošenje prijave se vrši jednostavnim popunjavanjem online obrasca, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se automatski pribavljaju.

U Predškolsku ustanovu iz Zrenjanina prijava za upis deteta se može podneti na Portalu eUprava (https://www.euprava.gov.rs) Republike Srbije od 03.05.2021.g. do 28.05.2021. godine.

 

U prilogu se nalazi tekst Konkursa za upis dece za školsku 2021/2022. godinu:

 

Za upis dece predškolskog uzrasta od 6 meseci – 6,5 godina za školsku 2021/2022. godinu

1. za celodnevni boravak
a) deca od 6 meseci – 3 godine / jaslice
b) deca od 3 – 5,5 godina

2. za poludnevni boravak u vrtićima : „Poletarac“, „Sunčica“i „Maslačak“
a) deca od 3 – 5,5 godina

3. pripremni predškolski program
a) celodnevni boravak
b) poludnevni boravak

Upis dece radi pohađanja pripremnog predškolskog programa je obavezan za decu rođenu od 01.03.2015. do 29.02.2016. godine.

Prijava za upis deteta u Predškolsku ustanovu će se vršiti elektronskim putem na nacionalnom Portalu eUprava Republike Srbije od 03.05.2021. do 28.05.2021. godine.

Za ovako podnete prijave sistem automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, tako da roditelji ne pribavljaju ova dokumenta.

NAPOMENA :
 Prijava elektronskim putem nije moguća za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije
 Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i dr. predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju lično u predškolsku ustanovu, kojom dokazuje navedeni status.

Spiskovi dece koja su primljena u Predškolsku ustanovu za školsku 2021/2022.godinu biće blagovremeno istaknuti na Oglasnim tablama vrtića.

Ugovor o međusobnim pravima i obavezama Predškolska ustanova će sa korisnicima potpisati prve nedelje SEPTEMBRA meseca u vrtićima Predškolske ustanove gde je dete primljeno.

 

 

 

 

Povezani članci

1 Comment

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap