Foto:arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu za vreme Prvomajskih i Uskršnjih praznika dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri nezgode sa nastradalim licima i jedna nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, jedno lice je teže povređeno a tri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 200.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – dve, neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve i neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 74 učesnika u saobraćaju i izdat 321 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 49 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci, 7 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača – ostala isključenja i 36 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 17 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 11 vozila, od toga, 5 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 3 vozila zbog tehničke neispravnosti .