Sport- U derbiju 16. kola  kola A lige FSGZR na domaćem terenu ekipa Zadrugara iz Lazareva doživela je poraz  od  Ž.F.K „Banat Bagljaš“ rezultatom 0:1.

Prvu šansu na meču imali su gostujući fudbaleri Banata kada je Pjevčevič odlično proigrao Mikića koji  zalama igrača u šesnaestercu odbrane, upućuje šut, ali golman Zadrugara Lučić bio je na mestu i sigurno intervenisao.

U 33. minutu kapiten gostiju Mikić izveo je slobodan udarac levo iskosa sa 30 metara, ali je loptu  iz mreže u zadnjem trenutku izbacio odlični Lučić.

Domaći su prvi put zapretili u 38. minutu, nakon što je Lojpur snažnim šutem  sa 20 metara iz slobodnog udarca pogodio gol, ali je golman Đorđević  loptu izbio u korner. Minut kasnije sa ivice šesnaesterca šut je uputio Marković, ali je lopta završila tik pored stative gostiju.

U 41. minutu Lojpur opet izvodi slobodan udarac sa 20 metara, ali siguran gol odličnom intervencijom spašava golman Đorđević.

U drugom poluvremenu, u 60. minutu, Lojpur izvodi slobodan udarac levo iskosa sa 25 metara, upućuje precizan šut, ali golman Đorđević ponovo loptu šalje u korner.

U 73. minutu duga lopta stiže do Pjevčevića koji je povlači i sa 10 metara desno iskosa pogađa za vođstvo gostiju i ispostaviće se konačnih  0:1.

Ovom pobedom fudbaleri  Ž.F.K Banata dva kola pred kraja prvenstva najverovatnije su izborili plasman u  Područnu ligu.

Rezultate i tabelu pogledajte OVDE

FK Zadrugar Lazarevo:Lučić. Erić,Pejić, Lojpur, Ivanov, Milovac, Tomić, Furtula, MarkovićStikić i Jakšić. Zamenici i grača: Bašević, Stanišić, Lučić, Grbušić, Mišić, Mršević i Pjevčević.

ŽFK „Banat“ Zrenjanin: Đorđević, Barna, Raićević, Janjanin, Cvetičanin, Šabani, Bilbija, Pjevčević, Mikić, Gašić i Radičević. Zamenici igrača:Đompari, Anović, Perutika, Cvetić, Radulović, Marković i Mikić.