Sport- Na prvenstvu Srbije u MMA za kadete, juniore i seniore, koje je održano 12. juna u Zemunu, borci Proletera ostvarili su ogroman uspeh osvojivši dva zlata i jedno srebro.

Na ovom prvenstvu, MMA Klub Proleter je nastupio sa 4. takmičara.

Za Kadete je nastupio Dejan Živković u kategoriji do 77kg i u finalnoj borbi je na bodove izgubio u izjednačenoj borbi, ali Dejan ima tek 15 godina i pred njim je svetla budućnost. Trema i neiskustvo, kao i  ulazak u čuveni oktagon uticali su da prikaze možda i više.

Za seniore u kategoriji 70kg nastupila su dva takmičara Proletera: Jovan Nikolčević i Nenad Budaković.
Jovan je na bodove izgubio sjajan meč, ali ostaje žal za pobedom.

Nenad Budaković je pobedio u fantastičnom meču koji je trajao dve runde. U pravoj muškoj borbi gde se moglo videti sve što možete videti u MMA borbama u stojećem stavu, rvanju i atraktivnim bacanjima Nenada koji su presudili u njegovu korist i pobedu.

Na kraju Nemanja Velisavljev je nastupio u 84kg i doneo pobedu i najatraktivniju borbu i pobedu na celom prvenstvu. Odlična predstava Nemanje i pobeda prekidom .

Pogledajte borbe sa prvenstva Srbije OVDE

Moram reći da je ovo bilo nesto sasvim novo za sve amaterske borce jer su se borbe održale u čuvenom oktagonu, a ne u ringu . Tako da je Prvenstvo bilo za sve prilično impresivno – istakao je trener MMA Proleter  Siniša Kotur.