Sport – Drugo kolo Vojvođanske fudbalske lige grupa Istok je iza nas. Jedan od najzanimljivijih mečeva viđen je u Melencima, gde su Rusanda i Kozara igrali nerešeno 2:2.

Poveli su gosti u 30. minutu preko Danijela Kočiša, grešku odbrane u nadoknadi prvog poluvremena iskoristio je Boško Kvrgić koji je lobovao istrčalog golmana gostiju. Evrogolom iz slobodnog udarca u 49. minutu Bojan Bunić je vratio prednost Kozari, a konačan rezultat postavio je Nemanja Oljača u 81. minutu.

NAJLEPŠI GOLOVI 2. KOLA VFL ISTOK:

Isti rezultat zabeležen je i u Banatskom Karađorđevu, gde su u komšijskom derbiju igrali Jedinstvo i Budućnost iz Srpske Crnje. Golove za domaći tim postigli su Ognjen Đorić u 20. minutu i Goran Grujić u 81. minutu, dok su strelci za gostujući tim bili Nemanja Kovačević u 66. minutu i Jovan Pekić u 74.

Pobede u gostima zabeležili su ŽAK koji je savladao BAK u Beloj Crkvi sa 0:2 (Vladimir Radivojac 2 gola) i OFK Proleter iz Banatskog Karlovca koji je savladao Slobodu u Novim Kozarcima sa 1:3 (Uroš Mišović 2, Uroš Ilić za OFK Proleter i Nemanja Kovačević za Slobodu). Begej je ostvario prvu prvenstvenu pobedu, Žitištani su savladali Radnički iz Kovina sa 2:0.

Golove za domaći tim postigli su Jovan Mijatović i Aleksandar Milin. Isti rezultat ostvarila je i FK Vojvodina 1928 koja je u Perlezu savladala Mladost iz Omoljice rezultatom 2:0. U listu strelaca su se upisali Goran Radišić i Jovan Kozić kojem je ovo drugi prvenstveni gol.

Crvena zvezda je u Ruskom Selu posle preokreta savladala nezgodnu ekipu Jedinstva iz Vlajkovca. Poveli su gosti golom Luke Sekulića već u 4. minutu, ali su Ruskoselci preokrenuli
golovima Milana Vojvodića u 38. minutu i Aleksandra Liništanina u poslednjem minutu.

Najubedljiviju pobedu zabeležio je Borac u Starčevu protiv Poleta iz Idvora, bilo je 4:1. Golove za domaći tim postigli su Slobodan Gigović, Filip Đurković, Miloš Marković i Dimitrije Jankulov.
Jedini gol za polet je postigao Mihajlo Kovačević.

Jedine neporažene ekipe su ŽAK i Vojvodina 1928 koje su sakupile po 6 bodova, po četiri imaju Borac (Starčevo), OFK Proleter, Begej, Crvena zvezda (Rusko Selo) i Budućnost iz Srpske Crnje.

Tri boda ima samo Jedinstvo iz Vlajkovca, a po jedan imaju Rusanda, Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva, Kozara, Sloboda (Novi Kozarci), Radnički (Kovin), Mladost (Omoljica) i Polet iz Idvora. Bez bodova je BAK iz Bele Crkve.

Na vrhu liste strelaca su Uroš Mišović (OFK Proleter) i Vladimir Radivojac (ŽAK) sa po 3 gola, po dva su postigli Boško Kvrgić (Rusanda), Nikola Galić (Sloboda NK), Milivoj Jankov (Jedinstvo Vlajkovac), Milan Šušnjar (Vojvodina 1928), Jovan Kozić (Vojvodina 1928).