Zrenjanin- Tradicionalno uručenje auto sedišta za prvih 65 beba rođenih na početku godine u zrenjaninskom porodilištu organizovano je danas u Gradskoj bašti. Auto sedišta  roditeljima su uručili zamenik gradonačelnika Saša Santovac i  pomoćnica gradonačelnika Jelena Travar Miljević.

 

Grad Zrenjanin ovu akciju sprovodi u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada.

.

 

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac je, u ime Grada Zrenjanina, gradonačelnika i u svoje lično ime, čestitao prisutnima na proširenju porodice.

„Grad Zrenjanin pokušava da pomogne porodicama na različite načine, i pre dobijanja deteta, a potom i u narednim fazama odrastanja. Činimo to kroz poklone bebama, roditeljske dodatke, smeštaj u dečjim vrtićima, naknadom troškova putovanja za učenike osnovnih i srednjih škola, obezbeđivanjem sredstava za učeničke i studentske stipendije, stvaranjem ambijenta za školovanje i posao. Dodela auto-sedišta, od kako smo uveli tu praksu pre sedam godina, predstavlja pomoć za roditelje, ali i doprinos Grada Zrenjanina poštovanju zakonske odredbe, kada se radi o prevozu dece automobilom. Želimo da ova akcija preraste u to da svakom novorođenom detetu pripadne auto-sedište i da u narednom periodu obezbedimo dovoljno sredstava za tu namenu“, rekao  je Saša Santovac.

Ova akcija se sprovodi već osmu godinu zaredom, u okviru programa Grada Zrenjanina za unapređenje i bezbednost saobraćaja. Dodela dečjih auto sedišta samo je jedna od aktivnosti usmerenih ka povećanju bezbednosti dece u saobraćaju, pored uređenja saobraćajnica u zoni škola i dečjih vrtića ili postavljanja novih horizontalnih prepreka na putevima – ležećih policajaca.