Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teže povređeno, a dva lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 400.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 25 učesnika u saobraćaju i izdat je 121 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 39 vozača, od toga, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 6 vozača – ostala isključenja i 28 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.