Život se polako vraća u normalu, a pravi dokaz za to su i Dani Ekonomskog fakulteta, koji su održani prethodnog vikenda na terenima sportskog centra „Janko Pejanović” na Paliću, gde se okupilo oko 250 studenata.

Ovaj događaj u trajanju od 3 dana obuhvatio je takmičenja u sportu, a studenti su imali priliku i da čuju nekoliko predavanja i tako se upoznaju sa realnim i aktuelnim dešavanjima, kao i primerima poslovanja.

Kompanija “Gomex” učestvovala je u realizaciji manifestacije kroz značajan doprinos iz asortimana svojih proizvoda. Takođe, kompanija je delegirala dvojicu vođa kategorija proizvoda koji su studentima održali prigodna predavanja na temu promena navika potrošača pri kupovini, uzrokovanim pandemijom Covid-19 virusa, sa osvrtom na globalnu ekonomsku situaciju i poziciju trgovinskih lanaca u Evropi u proteklih godinu dana. Pre samog predavanja, studentima je ukratko bila predstavljena kompanija i način poslovanja.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, podsećajući da je Ekonomski fakultet tokom šest decenija postao jedan od simbola grada.

Studente je pozdravio i pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta, koji je istakao da je jedan od priroteta obezbediti podršku mladim ljudima sa velikim potencijalom za napredak, dok je prokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, naglasio da studenti predstavljaju budućnost privrede i turizma.

Za vreme trajanja događaja upriličena su i druženja zabavnog karaktera, a učesnici manifestacije su bili smešteni u Studentskom odmaralištu na Paliću.

U okviru sportskog dela programa održani su:

  • Turnir u fudbalu za muškarce (10 ekipa)
  • Turnir u basketu 3 na 3 za muškarce (10 ekipa)
  • Turnir u odbojci za žene (4 ekipe)
  • Turnir u odbojci za muškarce (4 ekipe)

Cilj kongresa je bilo sticanje praktičnih znanja i veština u oblasti ekonomije, kao i suočavanje sa različitim problemima, izazovima i prevazilaženje istih