Zrenjanin- Naocionalne igre Specijalne Olimpijade Srbije biće održane u Zrenjaninu i okupiće klubove iz 12 gradova sa oko 300 sportista.

Tim povodom danas je u Baroknoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare na kojoj su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosave Đapić Atanacković najavili takmičenje.

Igre počinju u četvrtak, 3. juna,  uz učešće svih 12 klubova u Srbiji, sa blizu 300 sportista sa smetnjama u razvoju.

„Specijalna olimpijada okuplja decu i mlade sa smetnjama u razvoju, promoviše njihove mogućnosti i pokušava da utiče na predrasude koje postoje u našem društvu prema osobama sa smetnjama u razvoju. To rade ne samo kroz ovakva takmičenja, već i kroz različite vrste projekata koji se finansiraju iz različitih fondacija. Svemu tome Grad Zrenjanin pruža podršku Specijalnoj olimpijadi Srbije i gospodinu Stanojeviću, kao i “Hendi sportu”, koji je imao i učesnike na Letnjim specijalnim igrama, a sada će imati i predstavnike na Zimskim olimpijskim igrama – rekao je gradonačelnik Simo Salapura i istakao veliko zadovoljstvo što će naš naš grad ugostiti  klubove sa teritorije Srbije i skoro tri stotine sportista.

– Veliko hvala svim ljudima u Zrenjaninu koji prepoznaju zašto je važno da postoji Specijalna olipmijada, odnosno klub “Hendi sport”, a to je da bi se ova deca što bolje socijalizovala u naše društvo. Ove igre su zaista od ogromnog značaja, oni znaju šta njih očekuje u Zrenjaninu, da ovde uvek imaju dobro društvo, dobre uslove za takmičenje i smeštaj, a najvažnije je da deca kada se vrate svojim kućama imaju šta da ispričaju i da roditelji znaju da ih mogu u Zrenjanin pustiti bez ikakvih problema – rekao je Aleksandar Stanojević.

Vukosava Đapić Atanacković zahvalila je Specijanoj olipmijadi koja je izabrala naš grad da bude organizator.

„Grad Zrenjanin ima najbolje uslove za bavljenje sportom i održavanje takmičenja, zato smo verovatno i dobili njihovo poverenje da baš mi budemo organizatori“,  rekla je Vukosava.

Na današnjoj konferenciji za medije povodom Nacionalnih igara Specijalne Olimpijade Srbije gradonačelnik Salapura uručio simboličan “Sportski pasoš” Evropskog grada sporta našem Filipu Bartolu, trostrukom osvajaču olimpijskih medalja na Specijalnoj olimpijadi, član “Hendi sporta”.