Zrenjanin- Povodom Svetskog dana muzike, novi video spot Muške vokalne grupe „Pannonica“

POGLEDAJTE SPOT OVDE

Svetski dan muzike proslavlja se 21. juna od 1982. godine. Radost koju muzika donosi, tog dana se širi koncertima i nastupima profesionalnih i amaterskih muzičara po celom svetu. Ove godine se proslavlja sa posebnim ushićenjem jer muzičari posle duže pauze usled pandemije, mogu da rade i nastupaju pred publikom.

„Povodom ovog muzikalnog i najdužeg letnjeg dana,  Muška vokalna grupa „Pannonica“ iz Zrenjanina rešila je da obraduje sve ljubitelje višeglasnog vokalnog pevanja i romansi novim video spotom sa pesmom „ Beli Bagrem“ čiji je aranžman napisao i nama prilagodio Mirko Jankov. Kao i u prošlom spotu želeli smo da promovišemo naš grad pa je ovaj spot snimljen u posebno autentičnom i lepom ambijentu naše Gradske bašte. Zahvalni smo na prelepim snimljenim kadrovima i fotografijama Aniko Gardinovački i Aleksandaru Blanuši kao i Milanu Milanovu koji je montažom objedinio našu novu muzičku priču. Nadam se da će publika uživati i da ćemo im preneti radost i zadovoljstvo koje mi osećamo dok pevamo. Počeli smo da nastupamo i uživo pred publikom na naše veliko zadovoljstvo i nadamo se da ćemo imati što više prilike da prezentujemo naš repertoar publici. Imamo lepe planove za ovo leto i naš dalji rad.“ izjavila je dirigent Zorica Kozlovački.  

 

Grupa je nastala kao Klapa u vreme pandemije 2020. godine, usled nemogućnosti okupljanja celog ansambla Mešovitog hora „Pannonika“ a iz želje pevača da nastave da pevaju. Usled proširenja repertoara Klapa je promenila ime u Muška vokalna grupa. Repertoar koji pevamo čine klapske i starogradske pesme. Posebno smo srećni i ponosni jer su aranzmane za starogradske pesme koje su na našem epertoaru napisali takođe zrenjaninci, izuzetni muzičari Mirko Jankov i Saša Vrabac.

Ansambl je nastupio na 7. Horskom Festivalu Slobodan Bursać, 10. Međunarodnom festivalu horova „Černomorski zvuci“, Balčik, Bugarska (on line), u emisiji „Šarenica“ RTS 1 i u programu „Banatska bajka – leto u gradskoj bašti“ u Zrenjaninu. Zlatnu i srebrnu medlju osvojili su na horski takmičenjima,  19. i 20. Horskom festivalu “Majske muzičke svečanosti” Bijeljina (online)  u kategoriji G.

 

U Muškoj vokalnoj grupi Pannonica pevaju:

Prvi tenor i solista: Milivoj Adamov

Drugi tenor: Goran Mišković i Zvonko Romac

Bariton: Milan Jokić, Robert Hodžić i Zlatibor Stamenković

Bas: Vladimir Tomić, Aleksandar Milas i Milan Milanov