Zrenjanin- Od septembra ponovo jaslena grupa u zrenjaninskom vrtiću „Neven“
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac obići će radove zajedno sa roditeljima rtić „Neven“ u Zrenjaninu, biće tokom leta rekonstruisan o trošku grada, i deca iz zrenjaninskih mesnih zajednica „4. juli“ i „Ruža Šulman“, koja su u poslednja dva meseca morala da idu u druge vrtiće, ponovo će od septembra moći da se upišu u jaslenu grupu.

 

Rekonstrukcijom vrtića, ističe zamenik gradonačelnika Saša Santovac, biće omogućeno da više od 37 zrenjaninskih porodica, ima udoban i savremen smeštaj za decu, u neposrednoj blizini svojih domova.
Santovac je danas u Gradskoj kući održao sastanak s predstavnicima roditelja, koji su pre dva meseca pokrenuli onlajn peticiju, sa zahtevom da se deci jaslenog uzrasta omogući povratak u vrtić „Neven“, i obavestio ih o odluci grada da rekonstruiše vrtić i osigura boravak i za decu najmlađeg uzrasta iz ovog dela grada.
– Potpuno razumem zahteve roditelja. Briga o porodici i deci je jedan od glavnih prioriteta grada Zrenjanina. Deca iz svih delova Zrenjanina zaslužuju najbojlje uslove za boravak, a roditeljima treba obezbediti mogućnost da svoju decu odvedu u vrtić uz što manje troškova i utrošenog vremena. Dogovorili smo se da se obave neophodni radovi u objektu. To će biti učinjeno tokom letnjeg raspusta, kako bi bilo omogućeno da jaslena grupa ubuduće bude smeštena u prizemlju i da od 1. septembra deca mogu ponovo da borave u vrtiću „Neven“ – istakao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.
On je dodao da je danas dogovoreno i da u toku raspusta, zajedno sa roditeljima, obiđe radove, i na licu mesta se svi uvere da se oni odvijaju planiranim tempom.
– Želimo da gradimo poverenje sa roditeljima i zajednički rešavamo probleme koji postoje u našem u gradu, prvenstveno zbog naše dece – naglasio je Santovac.
Predstavnica roditelja Ivana Gordić Perc je kazala da je ova godina za njih bila izuzetno teška, jer su morali da izdvojaju dodatna finansijska sredstva i da se dodatno angažuju oko prevoza dece.
Ana Tepić Milankov, čiji mlađi sin pohađa vrtić „Neven“, naglasila je da je i prošle i ove godine zvanično postojala mogućnost da se deca upišu u jaslice u ovom obdaništu.
– Međutim, deca su automatski prebačena u druge vrtiće. Za njih je „Neven“ druga kuća, o njima vaspitačice tamo veoma brinu i zato je neophodno da im se omogući da se tamo i vrate – zaključila je Tepić Milankov.