Zrenjanin- Drugi internacionalni „Banatski festival vina” održan je u Karađorđevom parku u Zrenjaninu.

.

Ovogodišnji događaj bio je promotivno-izlagačkog karaktera, a u okviru festivala održana je i 21. etno manifestacija „Banatske vredne ruke” koja je okupila veliki broj etno udruženja. Kao i mnogo godina do sada, kompanija Gomex je svesrdno podržala ovaj događaj.

.

Otvaranje festivala i kulturno umetnički program realizovani su na bini postavljenoj u Karađorđevom parku, gde je bila formirana ulica sa štandovima izlagača najkvalitetnijih vina i rukotvorina. Takođe, organizovana su i stručna predavanja na teme koje su važne za vinare, razvoj vinarstva i vinogradarstva. 

 

U kulturno-umetničkom programu učestvovala je Milica Dosković, vokalna solistkinja iz Zrenjanina, Bojan Miloradović, glumac Velikog teatra iz Jagodine, Ženska pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanina „Filigran“, kulturno-umetnička društva „Gik – Banat Pionir”,Ðerdef” iz Zrenjanina i KUD „Lola” (Perlez- Stajićevo). Na festivalu je nastupio i poznati zrenjaninski „Bid bend” – Gagić i prijatelji.

 

I pored izrazito visokih temperatura, manifestacija je bila prilično posećena, čemu je najviše doprinela hladovina stoletnih stabala divnog Karađorđevog parka u Zrenjaninu.