UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U ZRENJANINU

Zrenjanin- Odluka o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada Zrenjanina doneta je na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

 

Kako je u obrazloženju navedeno, vanredna situacija se ukida jer je stanje na teriotoriji grada ocenjeno kao stabilno i pod kontrolom u svim segmentima i da je širenje zaraze koronavirusom zaustavljen, a broj novozaraženih u velikom opadanju.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da je epidemiološka situacija u prethodnom periodu dosta povoljna i da se beleži konstantan pad broja novoobolelih.

 

 

– Sada imamo manje od trideset aktivnih slučajeva obolelih, a u poslednjih nekoliko dana imamo jedan, ili nijedan slučaj novoobolelih od koronavirusa i sve su to preduslovi da Štab donese ovakvu odluku. Iza nas je težak period od šest meseci u vanrednoj situaciji, ali i gotovo godinu i po dana perioda u situaciju gde smo imali mogućnost da se vakcinišemo i borimo protiv koronavirusa i kada smo morali da budemo solidarni i odgovorni prema sebi i zdravlju drugih, posebno onih najstarijih. Sam proces vakcinacije stanovništva na teritoriji našeg grada bio je veoma kompleksan i zahtevao je ozbiljan rad i koordinaciju više službi i zato želim da se zahvalim svima koji su učestvovali, počev od volontera Crvenog krsta i Medicinske škole, Kancelarije za mlade, Doma zdravlja, naše bolnice, zaposlnih u jaavnim ustanovama i Sportskih objekata i svih volontera koji su radili u Kol centru i pozivali ljude na vakcinaciju – rekao je Salapura.

 

 

Naglasio je i da je do ukidanja vanredne situacije došlo zbog imunizacije što je jedini način da se zaštitimo od koronavirusa.
– Zato apelujem na sve one koji se još nisu vakcinisali, posebno na mlade, da to učine, jer tako ćemo zaštiti svoje zdravlje i zdravlje naših najmilijih – naveo je on.

 

 

Gradonačelnik je rekao i da su stvoreni novi uslovi za zatvaranje Hale “Medison” za vakcinaciju.
– Punkt za nezakazane zainteresovane biće premeštan po posebnim punktovima na različitim lokacijama u gradu, a ostaje i da se organizuje treći krug obilaska i vakcinacije za zainteresovane u naseljenim mestima i kako animirati mlade da se vakcinišu – rekao je gradonačelnik napominjući da vakcina ima dovoljno i da zainteresovanost mora biti veća.

 

 

 

 

 

 

Povezani članci

1 Comment

  1. Elvira H

    Ako je “ ukinuta vanredna situacija,“ zašto su još obavezne maske u zatvorenom,npr. prodavnicama,apotekama,gradskom saobraćaju i određen broj ljudi?…a svadbe i ostale proslave gde ima i po 300 ljudi su dozvoljene bez MASKI?????Šta je zapravo vanredna situacija? Pogušiće se narod na ovih 50’C pod tim maskama….

    Reply

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap