Sport- Na prvom memorijalnom turniru Zvonimir Zvonko Vujin održanom u našem gradu, preko 60 takmičara iz sedam zemalja borilo se za titulu najboljeg. Zrenjanin se pokazao kao pravi domaćin i opravdao zvanje Evropskog grada sporta za 2021. godinu.

Stručni žiri činile su legende ovog sporta Tadija Kačar, Mirko Puzović, Milivoje Labudović i oni su ujedno proglasili najuspešnije takmičare na ovom turniru.

Strahinja Rašović iz zrenjaninskog Banata proglašen je za najboljeg boksera turnira, dok je  Nikolina Gajin iz beogradskog Partizana ponela titulu najbolje bokserke.

Bokser Banata Dario Tomić takođe se okitio zlatom u konkurenciji kadeta do 80kg. On je u finalnoj borbi primorao boksera Rumunije Georgiana Oktav Militarua da preda meč u drugoj rundi.

Aleksandra Rapaić

Aleksandra Rapaić uz veliku podršku navijača sa tribine, u borbi večeri, nije uspela da savlada Nikolinu Garić iz bokserskog kluba Partizan.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina, Vukosava Đapić Atanacković dobili su plakete Bokserkog saveza Srbije za uspešnu organizaciju turnira.

„U agendi Evropskog grada sporta za 2021. godinu zacrtali smo da promovišemo one sportove koji su nekada imali ozbiljne rezultate, a to je boks svakako. Uz svesradnu pomoć Bokserkog saveza Srbije i zajedničkom inicijativom odlučili smo da organizujemo ovaj međunarodni turnir u čast sećanja na našeg čika Zvonka, koji je i posle vrhunskih rezultata, ostao u Zrenjaninu i u svom bokserskom klubu Banat. Boks se ponovo budi u našem gradu, a na nama je da u narednom periodu još više pružimo podršku kako bi boks još više dobio na značaju“- istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Selektor bokserskog Saveza Srbije i naš sugrađanin Milan Piperski istakao je da  će se  iz godine u godinu stvarati sve bolji kvalitet ovog turnira i doprineti da mladi zavole ovu plemenitu veštinu.

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Klikom do zrenjaninskih vesti.“