Tradicionalna žitištanska manifestacija „Pile fest“ održava se ove godine od 6 do 8. avgusta uz tri dana i noći bogatog programa.
Ovogodišnu manifestacijiu obeležiće koncerti Lapsus benda i Dragane Mirković koji će nastupiti u petak 6. avgusta, dok će u subotu 7. avgusta nastupiti Dženan Lončarević i Zorica Brunclik.
Turistička organizacija opštine Žitište koja organizuje ovaj događaj pripremila je i brojne sadržaje za sve generacije od muzičih nastupa do sportskih nadmetanja a do početka manifestacije očekuje se još iznenađenja.
Koncerti muzičkih zvezda i bendova odvijaće se po običaju na sportskom stadionu „Dragan Vučurević – Vučko“, dok će trg u Žitištu od ove godine imati i novih sadržaja:
  • Info dani živine
– Izbor za najveću, najtežu i najbržu kokoš Srbije, sajam živinarstva, uzgajivači, proizvođaci hrane i opreme, osiguravajuće kuće, banke, razvojni fond, udruženja živinara
  • Etno gurmansko selo
– Kajgana od 1015 jaja, 555 pilećih krilaca, Pileći paprikaš
  • Kulturni kutak
– Izložba slika
– Omaž Branku Ćopiću
  • Sportska arena
-Turniri u fudbalu i basketu
– Igre bez granica u Begeju
– Promocija Begejske regate i biciklističke staze
– Carp cup 72 sata
  • Dečiji žur
– Radionice, predstave, animatori, plesne grupe, folklori.Posetioci će moći još da vide i pokaznu vežbu žandarmerije, da uživaju vožnjom fijakerom, da pogledaju izložbu automobila, a svakako je obavezan i luna park.
Pokrovitelji manifestacije su Opština Žitište i Turistička organizacija opštine Žitište.