Zrenjanin- Obaveštavamo privredne subjekte da će od 9. jula 2021. godine, na sajtu Grada Zrenjanina, biti objavljen javni poziv za podnošenje prijave sa pratećom dokumentacijom za učešće u Javnom pozivu za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Zrenjanina prema Pravilniku o sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Zrenjanina.

Grad Zrenjanin zaključio je ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike Sporazum o sufinansiranju mera energetske efikasnosti koje se odnose na zamenu stolarije i u gradu Zrenjaninu na zamenu kotlova.

Javni poziv za privredne subjekte biće objavljen 9. jula sa pratećom neophodnom dokumentacijom, prijavnim obrascem i kriterijumima.

Nakon završenog javnog poziva za privredne subjekte i objavljivanja rang liste privrednih subjekata koji su adekvatno odgovorili na javni poziv biće objavljen i poziv za građane. Takođe, radiće se i najava tog poziva sa jasno definisanim datumima, a u samom javnom pozivu i kriterijumima za odabir krajnjih korisnika mera.

Ukupna vrednost koja je na raspolaganju za te mere od strane Grada Zrenjanina i Ministarstva rudarstva i energetike 17,4 miliona, od čega je 10 miliona izdvojilo Ministarstvo, a Grad 7,4 miliona dinara.

Građani će moći da ostvare podršku maksimalno do 50 odsto vrednosti radova, odnosno, sama vrednost biće definisana u javnom pozivu, a već je definisana i u pravilniku koji je javno dostupan.