Zrenjanin- Povodom Dana škole OŠ „Petar Petrović Njegoš“ učenici i nastavnici održali su danas svečanost na kojoj su đaci su predstavili svoje talente i umeće. 

 

Na današnjoj svečanosti svoj talenat prvi je iskazao učenik 5/5 razreda Andrej Jukić koji je odsvirao  valcer na gitari.

 

Školski časopis „Iskra“ predstaviti su učenici Mihajlo Manigodić i Darija Popov. 

Direktorka OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Marija Mijoković uručila je zahvalnice nastavnicama Nedi Vulićević i Vesni Petrović koje su zaslužne za pokretanje i osnivanje časopisa Iskra.

Učenici su uz podršku nastavnika Dušana Stjepanovića prisutne poveli na virtualno putovanje istorijom.

Nastavnica Tatjana Makivić istakla je značaj projekta i prisutne uvela u svet srpskih srednjevekovih vladarki i znamenitih žena.

Na osnovu jasnih kriterijuma, članovi žirija koji su činili nastavnici istorije, srpskog jezika i likovne kulture odabrali su tri najbolje prezentacije.

  • Prvo mesto je osvojila prezentacija „Katarina Kosača Kotromanić“ koje su pripremile Sara Tešić, Katarina Ranok i Maša Trbojević.
  • Drugo mesto je osvojila prezentacija „Katarina Branković“ koju su uradili učenici 6-1, Krsman Grujić, Staši Kešelj, Milica Cvetić i Vukašin Caran. 
  • Treće mesto je osvojila prezentacija „Ana Neda Šišman“, rad učenika 6-2, Lare Janku, Viktorije Mrkajić i Stefana Momčilovića.

 

Na časovima istorijske sekcije, koju vodi nastavnik Predrag Kandić, razgovaralo se o mnogim temama koje nosi moderna tehnologija. Tako se rodila ideja da se u ovoj školi formira Klub društvenih igara, gde bi učenici u opuštenoj atmosferi, uz društvene igre, razgovarali o školskim temama, učili se toleranciji i razvijali takmičarski duh. U realizaciji ove ideje učestvovala je i nastavnica likovne kulture Jasmina Runjo, koja je velikim zalaganjem i idejama pomogla da se ova ideja sprovede u delo.

Adaptacijom jedne učionice đaci su dobili nov prostor koji podstiče maštu, druženje i svaki vid kreativnosti.

Direktorka škole uručila je zahvalnice nastavniku Predragu Kandiću i nastavnici Jamini Runjo koji su zaslužni za pokretanje i osnivanje Kluba društvenih igara.

Nastavnici ističu da su najveći ponos ove  škole, učenici koji su ostvarili izuzetne rezultate na takmičenjima.

Poeziju je govorio Dušan Antić, učenik III-5 odeljenja, koji je  postigao zapažen uspeh na Okružnom takmičenju recitatora.

Na ovogodišnjem Danu škole učenici, nastavnice razredne nastave Marije Kovačević predstavili su se putem video-prezentacije.

„Ovo je samo zrnce znanja i umeća koje smo dotakli i postigli. Naš „Njegoš“ je naš ponos“, ističu učitelji, nastavnici i učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“.