Zrenjanin- Kikinđani su danas na Trgu slobode promovisali 36. po redu manifestaciju „Dani ludaje“ koja će  ove godine biti održana u periodu od 9. do 12. septembra.

Manifestacija, koja nudi za svakog po nešto, od jela i običaja, preko raznih takmičenja, do pesme, maskenbala, izložbi, stručnih predavanja i koncerata okupiće i ove godine veliki broj posetilaca.

KOMPLETAN PROGRAM MANIFESTACIJE „DANI LUDAJE“ U KIKINDI POGLEDAJTE OVDE

„Manifestacija „Dani ludaje“ je neraskidivi deo tradicije i prepoznatljiv simbol grada i već odavno  je prepoznatljiv brend Kikinde. Danas je poseti više desetina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstvu Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke i Bugarske. Manifestacija tokom 4 dana nudi mnoštvo događaja. Tako se u našoj Gostinskoj sobi u ovom delu Evrope nađe Banatski fruštuk gde mogu da se probaju specijaliteti našeg kraja. Kulturno umetnička društva prikazuju svoje sposobnosti, a maskirani predškolci naprave pravu atrakciju kada njih više od 500 prodefiluje gradom obučeni u plodove jeseni“, rekla  je Jasmina Milankov, v.d. diretorica Turističke organizacije grada  Kikinde i pozvala Zrenjanince da dođu na 36. Dane ludaje i budu deo velike svetske porodice zaljubljenik u ludaje, bundeve, tikve.

Srž manifestacije jeste merenje najteže i najduže ludaje. 

  • Najtežu izmerenu ludaju težine 639,5 kilograma proizveo je Dušan Jankov iz Novog Sada.
  • Najduža366 centimetara dugačku proizveo je Goran Lazić iz Kikinde.

 

Osim tradicionalnog takmičenja za najtežu budnevu i najdužu tikvu, organizatori manifestacije najavili su i nekoliko koncerata najpopularnijih izvođača narodne, pop i rok, ali i klasične muzike.

 

Na trgu u centru Kikinde, od četvrtka do nedelje, koncerte će održati operska diva Jadranka Jovanović, nakon nje će nastupati grupe „Kerber“ i „Riblja čorba“, a kao najveća zvezda najavljena je Svetlana Ceca Ražnatović, koja će nastupiti u subotu. Čast da zatvori ovogodišnju manifestaciju pripala je Zvonku Bogdanu.